De beste fraværs-unnskyldningene

Vi er mestere å unnskylde fravær fra skole og jobb

De aller fleste av oss har forsovet oss eller merket at dagen heller burde tilbringes i sengen fremfor jobb eller skole. Vi har hørt med noen lærere og ledere som alle kan fortelle om svært kreative unnskyldninger. De morsomste unnskyldningene er kanskje de som skal forklare hvorfor vi for 11 gang kommer for sent:

«Jeg måtte finne en parkeringsplass, men klarte ikke lukeparkeringen. Derfor dro jeg hjem med bilen og tok bussen tilbake»
– Selger –

«Trikken punkterte»
– Fyllesyk journalist –

Her er mamma mest glad. Det er første dag ETTER ferien 🙂

«Jeg trodde vi hadde fri idag, HÆ, sa du ikke det igår da?!»
– Skoleelev 8 klasse –

Ofte er vi så lure at vi lurer oss selv. En salgssjef kan fortelle at han tidlig en fredagsmoregen fikk en telefon fra en av sine selgere som over natten hadde dratt på seg en voldsom forkjølelse og hørtes svært stakkerslik ut. Han informerte om at han ville benytte seg av en egenmelding. Da Salgssjefen informerte han om at de 3 dagene som en egenmelding inneholder må være sammenhengende, altså at lørdagen og søndagen også gjaldt, ble selgeren straks litt kvikkere og sa følgende; «ja ja, da kommer jeg på jobb idag. Har jo uansett mye å gjøre i morgen så da kan jeg ikke være syk».


Hender det at du tar deg en fest på en torsdag og skipper jobb på fredagen? Da bruker du opp en 3-dagers egenmelding for kun 1 dag da en egenmelding må være 3 dagers sammenhengende.

Manglende innlevering av lekser
Kreative unnskyldninger finner vi også i aller høyeste grad når det kommer til mangelende innlevering av lekser. Hunder, vaskemaskiner og vannlekasje er bare noen av mange unnskyldninger vi fikk gjenfortalt av læreren fra 8 klasse. (PS: Alle unnskyldningene er faktiske unnskylninger)

«Hunden vår gjorde fra seg på oppgavearket så det arket vil du ikke rette»
– Skoleelev 8 klasse –

Noen ganger holder det ikke bare med sekken. Noen ganger er det fristende å putte hele ungen i vaskemaskinen.

«Pappa skulle prøve å vaske ranselen min i vaskemaskinen, men glemte å ta ut oppgavearket»
– Skoleelev –

Skal du først ha vannlekkasje, er det bedre å gjøre det skikkelig!

«Jeg rakk ikke gjøre leksene fordi naboen hadde vannlekkasje og jeg måtte hjelpe til»
– Skoleelev –

«Leksene ble gjort, men så er de bare blitt borte. Jeg har jo gjort de og bør ikke få anmerkning!»
– Skoleelev 8 klasse –

Læreren forteller om flere kreative innspill, men sier det rareste han har opplevd var å bli oppringt kl 01 på natten av en foreldre som ønsket å utsette lekseoppgaven 1 dag fordi datteren ikke lenger klarte å være våken. En lettere irritert lærer ga utsettelse….

Har du noen bedre unnskyldninger? Del de gjerne i kommentatorfeltet på Facebook.

Siste artikler


POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro