De beste Westernfilmene med humorWesternfilmer er en svært populær sjanger på TV

Vi elsker å bli fylt med spenning og kjenne hjertet banke, mens vi ser cowboyene i ville skyte-orgier, mens vi selv sitter trygt hjemme i stua. Westernfilmer tar oss tilbake til den gode gamle tiden og inneholder gjerne mye action og gjerne en cowboy eller to med hinsides skyteferdigheter …som i tillegg er flink til å ri på hest. Store westernfilm-titler, som er typiske for nåtiden er for eksempel Westworld, True Grit eller la oss for all del ikke glemme The Hateful Eight.

Westernsjangeren har også blitt veldig populær i spillbransjen. Her inspireres man mer enn gjerne av alle Westernfilmene på en gang. På PlayStation og Xbox kan man spille Call of “Juarez: Gunslinger” og “Red Dead Redemption 2” som ble spådd til å være fjorårets mest solgte spill tidligere på fjoråret. Også utvilklerne av casino spill Norge har blitt inspirert av westernfilmer med automaten “Dead or Alive Slots”.  

Westernfilmer handler om spenning, kjærlighet, mord og mysterier, og faktisk ganske så mye.humor! Det er ikke alltid man tenker på humor når noen sier ordet westernfilm, men det er en del filmer som har klart å kombinere action og humor i den elleville vesten. Her er tre gode filmer som kan anbefales til en fredagskveld. 


Iconic or ironic?” (CC BY 2.0) by Gunn Shots (Away)A million ways to die in the west

Dette er en typisk tullefilm, som er fin om man liker litt smådustete komedier. Historien er fra 1882 og det skal ha forbigått i Arizona. Vi følger en sauebonde, som blir dumpet av sin store kjærlighet og hans forsøk til å vinne tilbake kjæresten. Sauebonden Albert er en typisk feiging, og i kampens hete må han bli en tøff cowboy, for å få tilbake kjærestens interesse. Man skal ikke ta seg selv veldig seriøst, når man ser på denne filmen. Humoren kan være mer enn litt teit og barnslig noen ganger. På rollelisten ser vi kjente fjes som Amanda Seyfried og Neil Patrick Harris. 

Shanghai Noon 

Denne filmen er ikke bare ekstra original fordi den har humor og action kombinert, men den er også noe så sjeldent som en asiatisk-amerikansk Westernfilm. Filmen handler om tre kinesiske martial arts-kjempere. Hovedpersonen er Wang, som drar til Amerika fra Hong Kong for å redde den kinesiske prinsessen som er blitt kidnappet. Wang spilles av Jackie Chan, som selvsagt er forelsket i prinsessen og gjør noen dumdristige og heller spenstige kamper for å få henne tilbake. Dette er en spennende, morsom og ikke minst nytenkende film, som gjør at man gjerne begynner på oppfølgeren “Shanghai Knights” straks man er ferdig med denne. 


Cowboy mural” (CC BY 2.0) by katalicia1


Bandidas

Selma Hayek er ofte å se på hesteryggen i Westernfilmer. Hun har også spilt i oppfølgeren av denne filmen …igjen med Penelope Cruz. Dette blir da filmen som har to av de flotteste damene fra Hollywood på skjerm. Hayek har også spilt i Wild Wild West, som også er i samme sjanger som Bandidas. Filmen har kreative og originale scener med morsomme replikker, som igjen gjør at den er morsom og spennende å se på. Det kule og unike for denne filmen er at den gir mye plass til de kvinnelige hovedpersonene, Cruz og Hayek, i en filmsjanger som ofte domineres av mannlige karakterer. Når de først er der bærer de et sjeldent våpen, men i denne filmen er det damene som er de tøffeste i den ville vesten! 

SMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste


Mer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro