Dette viste du ikke om FREDAG! Masse unødvendig fakta om ukens femte dag!


Fredagen er ukens femte dag!

For mange er fredagen ukas høydepunkt. De fleste kan se frem til to avslappende dager hvor forpliktelsene begrenses betraktelig. Fakta om fredagen blir derimot altfor ofte neglisjert.

Blant annet er fredagen ukas femte dag eller ukas nest nest siste dag. I følge en rekke undersøkelser er vi også lettere til sinns så fort fredagen dukker opp. Dette gjelder derimot ikke fredag den 13 som de fleste av oss frykter på samme måte som vi frykter smittefarlige kilder som f.eks. dyrekadaver(?!)

De fleste fredagene er bare positive bortsett fra fredag den 13. Denne dagen er såpass skummel at det til og med er laget mange skrekkfilmer om dagen.

Av andre elementer fredagen tar med seg finner vi rusmiddelet alkohol. Fredagen er nemlig også den første dagen i uken der man med sosial aksept kan drikke rusmiddelet uten å bli oppfattet som rusmisbruker.

F

På statskanalen NRK er fredagen den dagen i uken hvor 1/4 av Norges befolkning er trofaste seere. Programmer som Nytt på nytt og Skavlan er med på å forsterke lykkefølelsen fredagen bistår med.

Den største hemmeligheten om fredagen er derimot opprinnelsen. Fredagen er oppkalt etter Odins hustru Frøya. I førkristen tid var den norrøne guden Frøys dag. Frøy var fruktbarhetens gud og til hans ære ble det holdt fester, også her sannsynligvis med mye alkoholholdig drikke.

Fredag er oppkalt etter Odin`s hustru (kone) Frøya. Bildet viser ingen av de, men Odins sønn Tor som det også er laget flere filmer om. På Amerikansk

Men; fredagen er først og fremst dagen der vi senker skuldrene, deler morsomme fredagsbilder og jakter febrilsk på fester eller sosiale sammenkomster der vi, nok en gang, kan nyte alkoholholdige drikker sammen med andre.

GOD HELG!

FLY2.NO - Bestill flyreiser over hele verden
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

BANKNORGE - Sammenlign lån
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste


Mer humorpopulære artikler

mer moro