En kaninfot kan bringe lykke på neste jobbintervju

Innen folketro finnes mange rare ritualer, blant annet når det gjelder religion og mytologi. Det finnes også artige kjerringråd. Dette kan være ting som ikke henger sammen med fakta, som er fantasi eller kreativitet, og som kan se komplett tullete ut hvis man ikke er innforstått med temaet. Folk brukte slik overtro i hverdagen for eksempel når det gjaldt arbeid på hav og land, når man var usikker på været eller hvordan avlingen skulle bli. Folketro ble også brukt til fest og høytid, for å bringe lykke i et ekteskap, eller for at det skulle bli en god jul. Morsomme lykkeamuletter kunne brukes i forbindelse med sykdom eller helbredelse. I folketro finnes både hell og lykke, for eksempel betyr det hell å finne en firkløver, eller en hestesko med alle sømmene i, og motsatt betyr det ulykke å knuse et speil eller å gå under en stige.

Lykkeamuletter kommer i flere fine fasonger, og amulettene skal gi beskyttelse til den som bærer den. Smykkene kan inkludere spesielle tall, farger, dyrefigurer, steiner eller andre ting. Kjente amuletter er blant annet; firkløver, marihøne, kors, hestesko, og også – merkelig nok; en kaninfot! At en kaninfot bringer lykke, er kanskje ikke så kjent for enhver europeer, men i Nord-Amerika er det vanlig å gå med denne lykkeamuletten på casino.

Historien bak lykkeamuletten

Blant kelterne har kanin, ikke bare foten, vært noe som bringer lykke helt tilbake til 600 f.kr. Folk trodde at kaninen kunne kommunisere med de underjordiske siden de bodde i huler. I følge den spirituelle rørslen Hoodoo, skal kaninen være lykkebringende på grunn av dens fruktbarhet – så ved å gå med en kaninfot rundt halsen vil det gi mer fruktbarhet. I Nord-Amerika finnes det et morsomt ritual som flere benytter seg av; man sier «rabbit» 3 ganger når man våkner opp første dagen i en ny måned – dette skal gi hell hele måneden.

Det er dog flere ting ved amuletten som må være riktig for at den skal bringe lykke; det må være den venstre bakfot, kaninen må være avlivet på en kirkegård, og helst på en fredag. Så hvis man ikke er bekjent med slike lykkeamuletter og ikke vet hvordan de skal brukes, og man kommer med en død kanin rundt halsen, kan det hele misforstås. Det finnes flere morsomme situasjoner hvor man kan bruke kaninfoten; for eksempel på lotterier for å gi bedre vinnerlykke, på eksamen for å få et bra resultat, eller for eksempel på tivoli hvis man er redd for å ta den skumle berg- og dalbanen.

Ut ifra dette, kan det være lurt å bære en amulett av en kaninfot for eksempel på neste jobbintervju, for å sikre at man får jobben. Amulettens hensikt menes å være forebyggende mot sykdom, ulykke og trolldom når den bæres på kroppen. Det er ikke bare halskjeder som er populært, også metallplater eller papirstrimler med magiske formler eller tegn, steiner og rester av dyr, har blitt brukt for å bringe lykke.

Siste artikler

POPULÆRE ARTIKLER

Utrolig men sant