Familiemor nær sammenbrudd – skylder på for lang ferie !

Grunnskolen må ta mer ansvar for ungene våre, sier hun.

Kvinnen som vil være anonym på grunn av ungene mener at staten, kommunene og grunnskolen må komme på en ny ordning når det gjelder ferie.
– Jeg har tre unger. Gutt 13, jente 15 og gutt 16. Når jeg og mannen min endelig begynner ferie så har de hatt ferie i 4 uker allerede. De roter, sitter oppe til langt på natt, gjør krav på både stue og TV og de sover hele dagen. De står opp når jeg lager middag og klager på hva de får til middag, sier hun hissig.
Bilderesultat for hysterical woman
Sammenbrudd: Kvinnen mener at skoleferien er for lang og krever debatt om å kutte ned på ferien. (Kvinnen på bildet har ingenting med saken og gjøre) (Foto: Ukjent)

– Men det er vel ikke skolen sin skyld?
– 
Selvfølgelig er det det! Det er ikke normalt med to måneder ferie. Feriene til skolene er helt på tryne, og er tilrettelagt for late folk. Alle vet jo at alle som velger å bli lærer eller å jobbe i skolen i det hele tatt er late og kun tar en slik jobb fordi det er mange og lange ferier.
– Så du mener at ingen lærer blir det fordi de ønsker å lære barna våre noe?
– Ja!

Kortere og færre ferier
-Hva mener du at skolene skal gjøre?
– Tre eller fire uker sommerferie for ungene holder. Høstferie og vinterferien er bullshit! De kan lett fjernes. Jeg er helt sikker på at jeg får støtte av flere foreldre på det. Fjerner de dette så får skolene seks ekstra uker å lære de dumme ungene mer på. Jeg vil at politikerne skal tenke mer på oss som har så mange unger hjemme så lenge.
Bilderesultat for skole
Kortere ferie: Skolen er et godt sted å være. Der for bør de være der mer, mener mammaen som synes ungene har for lang ferie!

– Men ungene er jo ikke dumme, og skolen følger lærerplanen, slik de har gjort i alle år så de lærer det de skal?
– Ja, men de kan alltid lære mer, eller noe sånt. Samma det. Bare ha dem på skolen litt mer.
-Det er ikke bare du som er sliten da, med tre ungdommer i hus?
– Herregud. Følg med a. Jeg sier jo at jeg er sliten. Og det er skole sin skyld fordi de gir dem fri!
– Men det er jo ditt ansvar å ta vare på og oppdra ungene dine. Kanskje du skulle gitt ungene litt mer plikter hjemme?
– Oppdra? Plikter? Skal de få plikter hjemme også nå da liksom? Akkurat som om det hjelper, og som om jeg ikke har nok annet å gjøre! Hvis de kunne vært på skolen så hadde det ikke vært noe problem. Ærlig talt. Ikke legg skylden på meg!

Er du enig med mammaen? Bør skoleferiene kortets ned?

Få fantastisk casinobonus hos Casumo her!

This post is also available in: Norsk bokmål