SatireSatire

SISTE NYTT: Fra 2019 må du ta førerprøven for tråsykkel!

Nå må alle betale for sykkel-sertifikat!

Fra februar 2019 må du belage deg på å vise frem bevis på gjennomført sykkeltest samt vise frem ”sykkel-lappen”. Dette vil bli en attest utskrevet fra ditt nærmeste postkontor i samarbeid med vegdirektoratet heter det i dagens Stortingsmelding. Testen vil ha en teoretisk del og en praktisk del. Den teoretiske delen vil gjennomføres via telefon eller Skype mens den praktiske delen vil gjennomføres av politietaten i form av en felles test gjort på en strengt bevoktet parkeringsplass eller lignende heter det i Stortingsmeldingen. "Sykkelsertifikatet vil koste i området 4-9000 kroner avhengig av hvor mange gir man ønsker å få lov å sykle med" forteller Asbjørn Trøkkstad i Staten Vegvesen avd Nord.

Oslopakke 3 får ringvirkninger
Bakgrunnen for påbudet om førerkort for sykkel, er den enorme endringen av transportmønster tilknyttet den nye Oslopakke 3-avtalen. Som følge av mindre bil, buss og tungtransport i  hovedstaden vil dette bli et landsomfattende tiltak. Dette utløser mindre bomavgifter, og dette må innhentes på andre måter.  Sykkel-og transportminister Frida S. Gire er positiv til nye vedtak og innovativ tenkning. «Vi er nødt for å tenke nytt når inntektene fra bomringen forsvinner i de bilfrie periodene. Jeg har aldri hatt sykkel, og aldri hatt noe interesse for sykling. Jeg synes det er svært primitivt å bevege seg rundt på et forhistorisk transportmiddel. For min egen del kjører jeg SUV min, og vil derfor ikke bli påvirket" sier hun på vei ut fra sitt kontor.

Norge har tatt patent på ”sykkel-lappen”
Som eneste land i verden blir Norge første land ut med en slik ordning. Norge har sikret seg rettigheter og tatt internasjonal patent på sykkelsertifikatet. I en tre års periode har nå regjeringen innvilget 250 millioner for forundersøkelser. Flere delegater har vært verden rundt for å se hvordan andre land har løst problemer tilknyttet sykkel og sykkeltransport. Stortingsgruppen skal blant annet de neste 4 månedene til Las Vegas, Hawaii, Fiji og Maldivene for å se hvordan de ulike stedene har løst sykkelproblematikken. «Jeg vil ikke gå direkte inn på hva vi skal undersøke, dette vil foreligge i en rapport som er unnlatt offentligheten» forteller en av deltagerne av utvalget.

Først ute er Nordland fylke, med Storjord som et teststed allerede neste uke. Her skal det gjøres kontroller, teoriprøver, og praksisprøver i løpet av sommeren 2017. «Vi ser på en modell fra Rovaniemi i finske Lappland. Der kan man ta Reinstyrlappen på vinteren, noe som er kjempe artig og lager topp stemning. Vi vil at denne ordningen skal være gøy» avslutter sykkelsertifikatansvarlig Torstein Debes i Statens senter for mellommenneskelige relasjoner og sykkelforbund...avdeling Lofoten.F

De beste casinoer for 2019 – Stor test!
Norges mest sexy nettbutikk
Coolbet – Årets bookmaker på mobil