Margrethe er drittlei alt maset om å måtte bruke refleksvest i mørket!Det er min kropp!

Margrethe fra Oslo Vest er de siste dagene skrevet en rekke blogginnlegg om hvor lei hun er av alt maset om å måtte bruke refleks-vester i mørket. “Jeg mener jeg bør få bestemme over min egen kropp og hva jeg putter på den” sier hun. Nå tar hun et oppgjør med alle foreldre og trafikksynsere som legger press på ungdom om å bruke refleks. “Det er et daglig mas både når jeg går hjemmenfra og når jeg kommer på skolen” forteller hun. “Det virker som alle voksne har blitt helt sykelig opptatt av disse refleksvestene liksom” skriver hun.

Bilderesultat for refleksvest

Ser helt teit ut
Margrethe sier hun nå tar et oppgjør på vegne av alle jenter som hun vet mener det samme. “Jeg har fått flere mail av andre jenter som støtter det jeg skriver på bloggen min” forteller hun. Hun mener det er et altfor stort press på unge jenter om å bruke refleksvest spesielt nå i mørketiden. “Jeg sier til alle jenter; det er din kropp og ikke la noen fortelle deg hva du skal putte på den. Du bestemmer” tordner hun. Hun mener at refleksvestbransjen også burde tatt litt tak i utseende på disse vestene. “Disse refleksvestene ser jo fullstendig retard ut. Det ser jo ut som man er med i en gåklubb for tilbakestående” sier hun
Bilderesultat for father talking to daughter
Pappa`n maser hele tiden: Margrethe er mildt sagt drittlei alt maset om reflekser. Her er hun med pappa Odd-Jorid som maser om å bruke refleksvest. “Når mørketiden kommer er det jo et daglig mas om å bruke dette grusomme plagget” fortviler hun. Hun mener det er viktig at unge jenter bestemmer over sin egen kropp.

For mye press på de unge
Hun mener voksne folk bør ta mer hensyn til alt presset som unge jenter opplever i samfunnet i dag; “Det er alltid noe som enten foreldre, lærere eller andre voksne folk skal mase om. Når det ikke er refleks så er det hjelm og når det ikke er hjelm så er det varme klær. Det blir for mye og det ødelegger det som kunne vært en veldig fin ungdomstid” sier hun. Nå har Margrethe opprettet en hemmelig Facebook-gruppe der hun vil at det skal planlegges et protesttog i Oslo slik at alle unge jenter står opp for seg selv. “Selv om jeg er et forbilde er det viktig at unge jenter også har egne meninger” sier hun og oppfordrer avslutningsvis ingen til å bruke refleks om de ikke vil det selv.

SMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt besteMer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro