Mener brunsnegle, maur og bydue er god mat

Åpner gastropub på Mysen

Den ivrige kokken og lokalgründeren Harald Riset (34) fra Mysen mener at Iberiasneglen (Arion lusitanicus) er en uutnyttet matressurs. Nå vil han åpne gastropub i Mysen sentrum, for å dele denne delikatessen med sin medbygdinger, som han kaller dem.

Har ikke tenkt å gi seg uten kamp
– Jeg skulle aldri gitt menyen til Mattilsynet, svarer han krasst: – Jeg trodde dem var til å stole på. I stedet stengte dem Gastropuben før jeg fikk satt opp skiltet engang. Riseth ville servere Iberiasnegle og andre merkelige funn fra den lokale naturen, tilberedt på enda underligere vis.

Sneglepai med aspikklokk

Merkelig meny
På den store tavlen over disken inne i det nå plomberte forretningslokalet står det mange underlige retter, sirlig skrevet ned med fargerike kritt:

Sneglepai med tilfeldig sopp og aspikklokk
Stekt snegle med kråkespeilegg på barkebrød
Bydue i viltsaussaus med krekling
Mix grill av småfuggel
Maurboller på reinlav naturell

Listen er lang, men det er lite som frister. Chef Riseth skjønner lite eller ingen ting av kritikken: – Vi åt jo barkebrød under krigen. Det gikk helt fint, sier han til sitt forsvar. Han er rimelig oppgitt over hvor vanskelig det er å få tak i investorer, og at åpningen da har tatt alt for lang tid.

Sushi-snegle venter på at risen skal kjøles ned

Sushi ble sløyfet fra menyen
Han innrømmer motvillig at snegle som sushi ble både litt kvalmende og “sterkt drivende” …for å bruke hans egne ord. Derimot mener han at formen på dyret er perfekt for å legges på de håndformede risputene. Et problem var at de ikke ville ligge stille, så den ideen ble raskt forkastet.

Due på nyttårrakett
– Ja, så gæli gikk det med duene, at dem begynte å lukte på kjøkkenet allerede rundt jul. Derfor tok jeg en rakett og satte dem på. Man får jo kjøpt dem med styrepinne på Svenske-sia til nyttår, men dem fløy dårlig og det ble et hælvetes klin da det smalt, forteller han lattermildt. Riseth ble siden politianmeldt av sin hardt prøvede nabo gjennom flere år, og satt til å rydde opp hagene i området. Riset har også fått pålegg om å slutte sankingen av småfugl og egg.

Epilog:
Da vi skrev denne saken, var vi hellig overbevist om at dette bare var en grov spøk og en god satiresak. Nå skulle det imidlertid vise seg at virkeligheten var verre en fantasien.
Bare sjekk ut disse sakene fra våre kolleger:

https://www.nrk.no/ostlandssendingen/en-slimete-delikatesse_-1.6234442

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/vgs-sneglejakt/det-verste-med-aa-spise-brunsnegle-er-ikke-smaken/a/23736987/

https://www.bt.no/btmeninger/i/j0WLb/Spis-den-forhatte-brunsneglen

…ellers så spiser gjerne moskusendene i Fredrikstad gjerne brunsnegler

Få fantastisk casinobonus hos Casumo her!

This post is also available in: Norsk bokmål

Siste artikler

POPULÆRE ARTIKLER

Utrolig men sant

This post is also available in: Norsk bokmål