Nils Erik (38 år) fra Orkanger har fugl boende i skjegget!

En 36 åring fra i Sør-Trøndelag har utrolig nok etablert et fuglereir i skjegget sitt. En liten spettmeis har bosatt seg i det godt fyldige skjegget. I en periode på over to år har ”Franco” søkt ly og husrom i ansiktshårene til den naturentusiastiske brannmannen fra Midt-Norge.

Slutt på ferie og festing
To år tilbake våknet Nils Erik av kraftig fugleklang. En liten spettmeis hadde i løpet av natten bygget et lite reir i skjegget. Det var starten på et lite eventyr for 36 åringen. Han er enslig og ingen barn, og lever et fredelig liv som brannmann i et lite hus utenfor Orkanger ”sentrum”.   Vi var spente på å høre med Nils Erik om hvordan hverdagen nå hadde blitt med fast gjest i ansiktet. «Det er slutt på ferie og festing. Jeg har jo en liten en å ta vare på nå. Det er ikke lett å gå på arbeid, og heller ikke reiser på ferie.» forteller Nils Erik. «Jeg skjønner godt småbarnsforeldre som mener livet har forandret seg etter de fikk barn. Når jeg fikk lille ”Franco” i skjegget så er alt snudd på hodet» fortsetter han. «Det beste med situasjonen er at jeg nå ikke bare et lite barn, men også en kompis» avslutter han.

Skal bli i skjegget resten av livet: Nils Erik trives med fugl i skjegget. «Vi er bestevenner» sier den naturelskende mannen

Brødsmuler i skjegget
«Urent skjegg og smuler i skjegget kan være en av årsakene til denne litt merksnodige aktiviteten i skjegget» sier fugleekspert Jonatan Hartvik fra We love birds. Han er forsker ved eget laboratorium i Stavern, og er selvutnevnt Norges spettmeis mester. En årlig utnevnelse for å ha sett flest av denne arten. Han mener at Nils Erik nå må spise mer tørt brød og plystre mer for å opprettholde aktiviteten i ansiktet. Samt ikke klippe skjegget naturligvis.

Ugler i mosen
Eavisa har vært i kontakt med organisasjonen Norges småfuglejakt som nå er ivrige å komme i kontakt med Nils Erik. Organisasjonen som har 7 medlemmer er på jakt etter flere medlemmer. «Dette er jo pose og sekk! Vi har noen opptakskrav som kan blir utfordrende, og vil justere kravene for at han skal bli en del av organisasjonen. Vi har valgt å sette opp ekstra ordinært landsmøte i kveld på Skype. Justere litt på kravene og vedta noen nye poster for at Nils Erik skal bli en del av oss. Dette sender vi naturligvis ut pressemelding på» sier den noe ivrige jegeren fra Jæren.

Denne saken er skrevet og levert av en Eavisa-leser gjennom Eavisa`s skribent-tjeneste der alle kan skrive morsomme saker. Registrer deg gjerne som skribent du også. Gode saker belønnes.

This post is also available in: Norsk bokmål

Siste artikler

POPULÆRE ARTIKLER

Utrolig men sant

This post is also available in: Norsk bokmål