Ryggplager forklart: Mangel på spilleautomater for bestemødre!

I flere steder av landet har lokale portemoné-selgere begynt å tjene stort på et voksende problem: Portemonéene – altså de små lommebøkene – til bestemødre vokser helt ute av kontroll. Små og middels store bestemødre er mest utsatt, ettersom krympe-effekten av den ekstra vekta er mest synlig på disse. Men alle, inkludert store bestemødre, rapporterer de samme ryggproblemene som dukker opp.

«Mangelen på steder å putte myntene er et to-delt problem», forklarer en anonym kilde i Portemoné-utvalget 2019. «Barn tar kun imot Vipps eller har for god økonomi, og spilleautomatene på kiosken og danskebåten har ikke kommet tilbake enda».

– «Spilleautomater på internett tar ikke imot mynter?»

Flere av bestemødrene vi har pratet med hadde problemer med å forstå konseptet med å veksle myntene inn i digital valuta for å spille på nett. «Myntinnkastet på PC-en fylte seg opp raskt, og det oppstod røyk», sier Helga (85). Guidesider som https://www.slotseksperten.com har så langt ikke inkludert myntvekslingsforklaringer for eldre i sine artikler om hvordan spilleautomater på nett fungerer.

Vi er nødt til å huske på at det bestemødre er vant til fra teknologi, er hovedsakelig jokere, sjutall, BAR-symboler og annet de pleide å se på de gamle spilleautomatene. Her var det eget innkast for myntene, og at underholdning skal komme på noen annen måte føles som et angrep.

I vår test av bestemødre, fant vi ut av at det faktisk var mulig å trene noen spesielle typer bestemødre til å bruke internett til spill. Hovedsakelig skøyer/lurendreier-bestemor og konkurranse-bestemor. Førstnevnte har tidligere vist suksess på flere forskjellige Facebook-spill, men har ofte blitt forbigått i teknologi-testene på grunn av overdreven link-deling og ironiske likes, som er irriterende.

Hvor ble det av spilleautomatene?

Med en ultrablå, men fortsatt ikke helt brun (bank i bordet), regjering med kontroll på Lotteritilsynet, var det mange bestemødre som så fram til å endelig lette på trykket. Istedenfor ble de konfrontert med et inntog av digitale spilleautomater (uten myntinnkast) og delvis lovlig poker. «Ser det ut som om jeg uironisk går rundt med pilotbriller, har en liten hund og meninger om makroøkonomi? Poker?! Jeg er forbanna.» sier den pensjonerte rakfisk-testeren Julie Heiberg.

I tiden det tok før spilleautomatene kom tilbake på forhandlingsbordet igjen, hadde manuelle myntinnkast allerede rukket å bli avleggs. I dag har vi riktignok et stort, blinkende monster plassert bakerst på bensinstasjonen, som kalles «spilleautomat». Men alle vet at det kun er en altfor stor iPad med en håndfull spill du finner på sidene til Norsk Tipping. «De tar IKKE mynter og de er IKKE schpaa» – Julie Heiberg.

– «Minst 11 mynter»

I et intervju med barnebarnet Gustav (7) får vi vite at det kan være snakk om minst elleve mynter tilgjengelig fra en typisk bestemor – godt over gjennomsnittet til resten av befolkningen, som på det meste er en femkroning med tannpirker gjennom hullet, ifølge Gustav.

Et raskt regnestykke viser at den kan være snakk om milliarder, som Røde Kors og Redningsselskapet nå ikke har tilgang på. Kan 2019 bli året da vi redder verden og forhindrer ryggplager samtidig? Portemoné-utvalget 2019 har en stor jobb foran seg, men tar det med små skritt fremover.

«Vår første suksesshistorie er en type luftrenser, som gjør at portemonéene ikke lukter som gammel leppestift og lær som en hund har spist på», sier den anonyme kilden. «Neste skritt nå er en måte å transportere bestemødre til Las Vegas, som ikke inkluderer noen rulletrapper».

This post is also available in: Norsk bokmål

Siste artikler

POPULÆRE ARTIKLER

Utrolig men sant

This post is also available in: Norsk bokmål