SISTE NYTT: Nå kan kvinner ta seg fri når de har mensen!Fullt betalt om du blir hjemme!

Kvinner blir mye mer motivert og ikke minst produktive hvis de får fri når de menstruerer. Mensenfri vil øke kvinners motivasjon og produktivitet på arbeidsplassen. Stortinget har kommet til en enighet, som vil gjøre de fleste kvinner glade og fornøyde. Snart vil alle kvinner som går på skole og jobb kunn ta seg fri når de har mensen samtidig som de får fullt betalt.

Menn forstår ikke smertene
Noen ganger føler kvinner seg helt forferdelig, kvalm og uggen i kroppen pga mensen, dette er ikke noe kvinner har valgt selv” sier Heidi Kragerud Johnsen ved Norsk Institutt for kvinnlige rettigheter. “Det å komme seg til skole og jobb kan være en stor kamp. Det å gjøre et godt arbeid er en umulig oppgave og de fleste kvinner får ikke dette til under perioden sin dessverre” forklarer hun. I flere land har de allerede innført mensenfri, deriblant i Japan og Indonesia for å nevne et par.

Gode mensen dager med fri: Nå er det altså fri med full betaling. Kvinner som opplever mensensmerter kan nå bli hjemme og har på denne måten i praksis mottatt en ekstra ferieuke hver måned.

Trenger mer hvile enn mannen
På følge sin av menstruasjon er det åpenbart at kvinner trenger mer hvile” slår den kvinnelige legen fast. Hun ser seg også lei av at menn generelt viser manglende forståelse for smerter og ubehag tilknyttet kvinners menstruasjon. “Under mensen er kvinner svake, ustabile og ikke minst svært sårbare” forteller hun og fortsetter; “I denne perioden blir det egentlig latterlig å tenke at kvinnen skal prestere på jobb eller skole. Det blir som om mannen skal jobben når han er ørlite forkjølet, vi vet jo at det ikke går” avslutter den kvinnlige forskeren.

Mener du kvinner bør få fri fra jobb og skole under mestruasjon eller blir dette å stakkarsliggjøre kvinner?

SMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt besteMer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro