Siste nytt: Privatgymnas med fokus på reality-TV!

Valgfag: rosablogging, selvpromotering og intriger!

Det nye privatgymnaset Reality Acting School (RAS) åpner dørene i sine splitter nye lokaler for 275 håpefulle elever på Grefsenkollen i Oslo høsten 2017. Tanken er at unge mennesker som drømmer om en kjendistilværelse skal kunne forberede seg best mulig til dette samtidig som de oppnår generell studiekompetanse. Skolen opplyser på sine nettsider at de «er den eneste videregående skolen som tilbyr en skreddersydd utdannelse som vil hjelpe elevene å slå gjennom som realitystjerner».Moderne: Slik ser Reality Acting School (RAS) på Grefsen ut. Linni Meister og Petter Pilaard holdes frem som eksempler på forretningsfolk med bakgrunn som reality-deltagere som har klart å etablere seg som egne merkevarer og lever bra av det. Det er dette skolen skal fokusere på

Utradisjonell skole
«Utdanningsdirektoratet var kvikke med å tildele konsesjon og driftsstøtte. Vi var innledningsvis bekymret over å få gehør hos konservative skolemyndigheter, men når vi presenterte vår undervisningsplan og det faglige opplegget falt bitene fort på plass. De føler tilbudet vårt er med på å fylle et vakuum i tilbudet til norske elever i et samfunn hvor celebriteter og status spiller en stadig større rolle» sier skolens direktør Kjell T. Ring i en epost til eAvisa.
Bilderesultat for pengerFinansiering av elevenes studieavgift via Lånekassen vil sannsynligvis ikke komme på plass før i 2018, men i mellomtiden tilbyr (RAS) forbrukerkreditt til standard rente på 18.9% via eget selskap. Selv om renten er noe høyere enn Lånekassens er Ring glad for å kunne hjelpe sine studenter økonomisk, og påpeker at lånesummen er forsvinnende liten sett opp mot hva en suksessfull student som blir TV-kjendis eller blogger kan tjene.

Ikke for hvem som helst
I motsetning til andre videregående skoler ser ikke det nye gymnaset så mye på karakterene til søkerne. «Evnen og viljen til å eksponere seg selv på sosiale medier, forhold til egen kropp, og utseende er vel så viktig for en reality-deltager som å kunne algebra og nynorsk,» forklarer rektor Steinar Lem.Fornøyd rektor: Rektor Steinar Lem er svært fornøyd med skolens lokaler og gleder seg til å ta fatt på første undervisningsår.

Spisset undervisning
«Tanken er at vi skal spisse undervisningen så mye som mulig inn mot reality-verdenen samtidig som vi ivaretar den ordinære fagplanen», forklarer Lem. «For eksempel vil kroppsøvingstimene for jentene, som jeg selv skal undervise, hovedsakelig bestå av aerobic og eksotisk dans. Guttene vil få tildelt medlemskort til vekttrening på det lokale helsestudioet. Dette vil gjøre det enklere for elevene å konkurrere om plasser i produksjoner som Paradise Hotel og Robinson».Bilderesultat for girl blogging
Valgfag: Her kan du velge blant annet rosablogging og massasje.

Etikkdelen i KRLE-undervisningen vil sentrere seg omkring temaer som «Å stemme ut en venn» og «Sex og nakenhet på TV -finnes det grenser?». «Ved å legge opp undervisningen på en måte som fremmer refleksjon over disse temaene slipper elevene å bokstavelig talt bli tatt på senga når de står, eller ligger, midt oppe i det», humrer Lem.I tillegg til de obligatoriske fagene vil elevene kunne velge mellom flere relevante valgfag: Rosablogging, Make-up, Massasje, Drama & Intriger, og selvpromotering. På VKII vil det også tilbys Bartenderfag. Selv ikke russefeiringen er overlatt til tilfeldighetene. Skolen har valgt seg gull som russefarge, og skolen vil tilby elevene leasing av Hummer Limousiner som et mer stjernepreget alternativ til den ordinære russebussen.