SLÅR RIBBEALARM! Advarer nordmenn mot å spise ribbe i julenSpiser du ribbe til jul?

Vi nærmer oss julen og for veldig mange nordmenn betyr det mye god mat. Noe av den absolutte beste maten man kan innta i julen, er for mange ribbe. Nå mener derimot en rekke eksperter fra Statens Senter for Gris og Lamme-kjøtt (SSGL) at ingen nordmenn bør spise ribbe.

“Velg bort ribben” sier ekspert
Arne Vaske Johansen som er forsker og ernæringsekspert forteller at ribbe bør utgå for alle norske familier. “Ribbe er på ingen måte noe man bør spise overhodet” forteller han og fortsetter. “Grunnen til at vi nå anbefaler alle å droppe ribben er at dersom du lykkes med å få sprø svor vil det med all sannsynlighet gå hardt utover tennene dine” kan han fortelle. Han mener hele 9 av 10 mennesker som spiser ribbe med veldig sprø svor risikerer å miste tennene sine!

Kan få vondt
På hvilken måte kan det gå utover tennene spør vi. “Når man spiser noe som er såpass hardt kan man fort få veldig vondt i tennene” svarer eksperten. Ja, er det alt? spør vi videre.Ja alt? ingen vil vel oppleve smerte i tennene” svarer eksperten lettere irritert. “Ja så grunnen til at du nå går hardt ut å anbefaler nordmenn å droppe ribbe er at de muligens kan få vondt i tennene om de tygger feil på sprø svor? “Ja det stemmer det” svarer han.

9 av 10 kan miste tenner: Ekspertene advarer nå mot å spise ribbe til jul. 9 av 10 risikerer å miste tennene sine sier alle ekspertene.

Hva bør folk spise da? spør vi. “Bananer, grandiosa, vafler, smågodt og vaniljeis er jo godt” svarer forskeren. God jul a!

Kommer du til å droppe ribben iår i tilfelle du kan få vondt i tennene dine?

SMAKELIG - Mat, interiør og livsglede
HUSGLEDE.NO - Finn lekre matoppskrifter

GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

LEVANA.NO - Kvinnemagasin på nett
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt besteMer tullball

POPULÆRE ARTIKLER

Mer moro