Se verdens 22 mest SINNSYKE sporter og idretter! (+ 2 ulovlige)

Du tror det ikke før du har sett det!

Trodde du at curling var rart? Da har du ikke sett mye rart! Selv om ingen av disse sportene kommer inn under de prioriterte satsingsområdene til Norges Idrettsforbund, er de fleste av disse internasjonal konkurranser som tas veldig alvorlig av sine deltakere.

Så forbered deg på å se hvordan sopelimer, kjæledyr, trampoliner, strykejern og ost brukes under vann, i luften, og ned fjellskrenter i den merkelige perverse verden av sport.

Se bare her:

1: Ekstrem-stryking

Den offisielle definisjonen på Ekstrem-stryking er at det er «den siste ekstremsporten som kombinerer spenningen ved ekstrem utendørs aktivitet med tilfredsstillelsen av å en vel-presset skjorte.» Strykebrettet tas med til nesten hvor som helst du kan tenke deg; dype grotter, ville skoger, høye fjelltopper og dramatiske fossefall, ut i kajakk, og inn i storbyen. Faktisk er ikke sporten så ulik Instagram-dilla «planking» som herjet sosiale medier for noen år siden. Forskjellen er at i England hvor sporten stammer fra blir den av entusiastene ansett som nettopp …en sport, og har utrolig nok fått en overraskende stor mediadekning.

2: Kjerringbæring

…er en sport unnfanget i Finland. Det hele er ganske selvforklarende – en mann må bære sin kone gjennom en hinderløype, så fort han kan. Det er noen restriksjoner: Løypa må være nøyaktig 253,5 meter lang med et tørt hinder og to vannhinder. Kona må veie minst 49 kilo, og hvis hun mistes, må paret et 15 sekunders «time-out». VM avholdes i juli, og vinneren får sin kones vekt i øl.

Her er fra fjorårets mesterskap:

3: Undervannshockey

…kalles også «octopush», er en merkelig form for hockey som spilles på bunnen av et basseng. Spillerene forsøker å få pucken over på motstandrens ende av banen, med noe som ser ut som en mellomting mellom en isskrape og en skuffleboard-stick. Spillerdrakten er badebukse, svømmebriller og snorkel, så det sier seg selv at en spiller ikke holde på pucken veldig lenge, da han hele tiden må svømme til overflaten for å trekke inn luft. I motsetning til ishockey spilles «octopush» i vann som ikke er frosset, og er en såkalt «kontaktfri» sport.

4: Bossaball

…er opprinnelig fra Belgia. Spillet kan minne om volleyball, bortsett fra at spillerne kan holde ballen i luften med hvilken som helst del av kroppen. Videre kan ballen gå inntil åtte ganger, før den må over nettet. Sporten spilles med lag på tre til fem spillere på en gigantisk trampoline!

Angriperne kan komme seg langt opp i luften og levere rimelig «onde» skudd. Ett poeng er vunnet dersom ballen treffer bakken eller trampolinen.

5: Zobing

Å «zorbe» vil si å holde seg fast inne i en kjempestor oppblåst hamsterball og rulle nedover en gresskledd åsside. En Zorb er konstruert som to oppblåsbare baller inni hverandre, for å kunne ta av for støt. En Zorb har vanligvis plass til mellom en og tre personer. Noen har vann inni ballen, slik at de når ruller nedover bakken, sprutes vannet ut.

Høres gøy ut? Det er ikke alltid det går så bra:

6: Oste-rulling

Akkurat som med Zorbing inkluderer Oste-rulling svimmelhet og harsardiøs ferdsel nedover en åssside. I stedet for å bruke en Zorb løper deltakerne her bak en hel «Gloucester Cheese». Osten får ett sekunds start og kan nå hastigheter på opptil 112 km/t. Deltakerne skal da ned den samme åssiden og få tak i osten. I 1997 rullet otsen av banen og skadet en tilskuer.

Ulykker blant deltakerne er mer vanlig i denne sporten, som av mange kalles «verdens dummeste sport»

7: Parkour

Ifølge den amerikanske foreningens hjemmeside er dette: «…den fysiske opplæringsdisiplinen laget for å overvinne enhver hindring i ens vei, ved å tilpasse ens bevegelser til miljøet»

Det gjør det høres veldig offisielt ut, men egentlig er det hele en kombinasjon av øvelser ved å løpe, hoppe, klatre og balansere, på et nivå det umulig kan være meningen at mennesket er skapt til å kunne gjøre.

Sporten er opprinnelig Fransk og tok for alvor av etter Luc Besson-filmen District B13 hadde premiere i 2004:

8: Grøfting

Opprinnelig heter sporten: Bog Snorkling, men det norske Grøfting er vel så dekkende. Det hele innebærer å svømme gjennom en 55 meter møkkete vannfylt grøft. Alt du har er badebukse eller bikini, en snorkel og slippers. Vinneren er den som på den raskeste tiden komme gjennom sørpa.

Deltakerne har ikke lov til å bruke konvensjonelle svømmeteknikker, men må bruke bare fotplagget og føttene for å komme seg fremover.

Det offisielle «The Bog Snorkling Championships» avholdes i Wales:

9: Sjakk-boksing

Som navnet antyder, er sjakk-boksing en hybrid av sjakk og boksing. Kampene veksler mellom de to aktivitetene og kan vare opptil 11 runder og man vinner ved enten knockout eller sjakk matt.

I tilfelle det ender i «tie» under sjakken, blir vinneren den som har høyest poeng opptjent under boksingen. Hvis boksekampen også ender uavgjort, er vinneren den som spiller med de sorte brikkene i sjakk. Mottoet til World Chess Boxing Organization er at: «Kamper utkjempes i ringen, mens kriger avgjøres rundt bordet»

10: Utedass-racing

Denne årlige begivenheten finner sted i Michigan, USA med et tremannslag: To «pressere» (godt ordspill der) og en «rytter». Sammen skal de forsøk å få sitt mini-toalett over målstreken først. «Uthuset» er påsatt ski og må ha minimum et toalettstol og tilstrekkelig papir …heter det i reglene.

Det finnes også en sommervariant av lekene, hvor dassen står på hjul. De konkurrerende er veldig kreative i hvordan de dekorerer og navngir sine skyvedasser:

11: Mud-Pit Belly Flop

«Mud-pit belly flop» er faktisk en av en rekke interessante aktiviteter, bedre kjent som «Summer Redneck Games».

Lekene avholdes i East Dublin, Georgia, USA og andre øvelser inkluderer blant annet hjulkapsel-diskus og tråbil-rally:

Bla om til side to
for å se enda gærnere sporter!

This post is also available in: Norsk bokmål

Siste artikler

POPULÆRE ARTIKLER

Utrolig men sant

This post is also available in: Norsk bokmål