Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Servitør på Asiatisk restaurant klarer ikke å se forskjell på gjestene

artikkelen fortsetter under annonsen

Det er skikkelig flaut, sier servitøren

At det lett kan bli kaotisk nå det er fullt med gjester ved alle bord og restauranten koker, er noe alle kan forestille seg. I bransjen kaller man det “å svømme” når servitøren mister oversikten. Derimot har servitør Chin Hi Lee ved det Asiatiske spisestedet “Den stolte hane” på Vikersund et mye større problem. For han ser alle Nordmenn like ut.

Chin vil gjerne være anonym i brødteksten, da dette er et både flaut og betent tema. Dette er selvsagt noe eAvisa tar hensyn til og nevner vedkommende med fullt navn kun i ingress og billedtekst.

artikkelen fortsetter under annonsen

– Før jeg kom til Norge 3 måneder gammel hadde jeg hørt mye om hvordan Nordmenn synes Asiater ser så like ut. Det skulle bli et sjokk å oppdage at det også gjaldt andre veien. Det er skikkelig flaut, og det blir et reelt problem i restauranten. Heldigvis ser all maten vi serverer her lik ut, slik at gjestene ikke skjønner at de har fått feil, forteller servitøren.

Chin, som vi kaller ham her, hadde så store problemer med å se forskjell på Nordmenn at han i flere år var gift med en lokal gårdbruker, i den tro at det var en kvinne.
– Det var vondt for både Trond og meg å måtte skille lag, fordi sexen ikke fungerte. Jeg var jo veldig glad i henne, forteller Chin og synes dette generelt er et pinlige tema.

En sliten og dratt Chin Hi Lee etter en kaotisk dag på jobb. (Foto: pixabay.org)

Flere fordommer
– Det er mange fordommer med oss Asiater, fortsetter Chin; – For eksempel er dette med tips et problem. I Japan er det for eksempel ikke vanlig med tips overhode. Noen ganger føler jeg det enormt krenkende, når folk tipser. I Kina er det offisielt er ulovlig å gi tips, men både restaurantansatte rog andre setter pris på tips. Nå er det uansett sjelden jeg får tips, og er dessuten fra Korea.

Det er flere stygge fordommer Chin kan fortelle om; -Som nevnt er ikke alle Asiater like. Min kone er fra Island. Selv om det ikke er i Asia, ligner hun ikke på meg i det hele tatt.

En annen ting er at alle asiater skulle slite med bokstaven “R” og i stedet si “L”. – Det er i alle fall bare tull!, irettesetter Chin: – Hos oss serverer vi for eksempel spesialiteten “Eprestøffet karkun med appersin-saus”. Ingen av oss servitørene har problemer med å presentere gjestene som denne retten.

Husets spesialitet på Vikersund (Foto: stock-free.org)

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse