Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Nå blir det lov å kalle ungen sin Karsten-Beathe; Alle Norske barnenavn blir kjønnsnøytrale

artikkelen fortsetter under annonsen

Transpersoner og kjønnsopererte går nå lysere tider i møte

Som et ledd i lov om universell utforming har nå Navnerådet i Norge bestemt at alle Norske navn skal anses som kjønnsnøytrale. Navnerådet anbefaler også at foreldre velger dobbeltnavn til sin barn, satt sammen av et tradisjonelt mannsnavn og ett at de tidligere jentenavnene.

Karsten Beathe Pungbrokk Inkontinensen

Ukjent for de fleste har vi allerede en rekke kjønssnøytrale eller såkalte tvekjønnede navn i Norge. Dette skyldes at enkelte navn har ukjent eller usikkert opphav forklares i denne artikkelen.

artikkelen fortsetter under annonsen

Mange navn er allerede kjønnsnøytrale

Asiatiske navn som Kim og Mika brukes på begge kjønn allerede i dag. Selv norrøne navn som Frøy og Åsleik kan brukes på både jenter og gutter. Heter man Kari i Norge er det sannsynlig at man er kvinne, mens man i Finland er mann. Svenske Janne er en mann, mens i Norge er Janne jente.

Karsten Beathe Pungbrokk Inkontinensen

For å unngå forvirring og å gjøre livet lettere for transpersoner, tvekjønnede og andre med svak kjønnsidentitet, har når navnerådet bestemt at alle navn i Norge skal være kjønnsnøytrale. Over sommeren skal det altså være mulig å kalle sønnen for Trude og datteren for Kjell.

– I en overgangsperiode vil vi anbefale foreldre å kalle barna med dobbeltnavn satt sammen av navn med tradisjonell tilhørighet til begge kjønn, sier Karsten Beathe Pungbrokk Inkontinensen i Navnerådet til eAvisa. Han forteller videre at han selv har skiftet navn fra Petter Andersen, nettopp for å gå foran med et godt eksempel.

– Karsten-Beate er jo brukt nærmest på spøk, sier vi og spør; -Opplever du aldri at folk reagerer med et lite knist engang?

Karsten Beathe Pungbrokk Inkontinensen

– Jo! Bevares, svarer Karsten Beathe Pungbrokk Inkontinensen; – Mange synes det er fjollete at jeg staver Beathe med stum H, og enda flere reagerer på at jeg ikke bruker bindestrek i dobbeltnavn.

– Vel og bra det, flirer vi; – …men etternavnet var vel å ta i?

– Skulle det liksom være flaut da??, svarer han; – I Tyskland har de en Formel 1-fører som heter Skomaker. DET er flaut! Navnet bør reflektere hvem man er, og hva som hender i livet. En på kontoret her heter Brun og kler seg i blått. Jeg hadde et par innom som søkte hjelp. Hun het Øye og han Bryn. Jeg anbelfalte henne å gifte seg med min kollega Brun i stedet. Nå heter familien Brun-Øye. De har det mye bedre nå. Naboene mine, familien Bjørk har kun grantrær på eiendommen sin. Hvor flaut er ikke det!!?!

– Så da skal det være helt greit å kalle sin datter for Terje Anette Dydsmønster Lausunge?, spør vi.

– Terje Anette er jo et vakkert navn, svarer Karsten Beathe Pungbrokk Inkontinensen, men etternavnet bør barnet få velge selv siden i livet, på samme måte som det bør være fritt hvilket navn man vil bruke i det daglige. Barn må få velge sin egen kjønnsidentitet og hvordan de selv vil fremstå, uten å måtte gi opp selve basisen for sin identitet.

– Når det er sagt, avslutter han; – …så er jo datteren din per definisjon ikke lausunge hvis du vedgår farskapet, mens dydsmønster må anses som en høflig gestus. Jeg ville vel heller tenkt på fremtiden og tatt etternavnet Nyrebekkenbetennelse Lårbensbrudd. Det er langt jo et langt mer sannsynlig og troverdig etternavn.

Karsten Beathe Pungbrokk Inkontinensen har skiftet for siste gang, og går tilbake til kontoret.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse