Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Vil stenge E6 og E18 ned til bare en fil i hver retning

artikkelen fortsetter under annonsen

Resten av veien skal bli gang- og sykkel-vei

MDG la sammen med Statens Veivesen torsdag fram en plan som skal i en forsøksperiode på bare 20 år strupe ned E6 mellom Svinesund og Oslo, samt E18 fra Sandefjord til Gardermoen …til bare en fil i hver retning!

Forslaget går ut på at høyre kjørefil skal gjøres om til vanlig riksveistandard, med møtende trafikk og vanlige regler for forbikjøring. Maks tillatte hastighet settes imidlertid ned til 80 km/t.

artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre kjørefil skal deles mellom elektrisk motoriserte to eller trehjulede kjøretøy i innerste fil, men syklister og personer på rulleski og tilsvarende uten elektrisk hjelpemotor skal få bruke høyre fil. Det som i dag er veiskulder skal bygges om til opphøyet fortaustandard og brukes til gående og funksjonshemmede i mekanisk rullestol.

Det blir fortsatt lov å kjøre forbi på enkelte distanser på E6 …men biltrafikk på den andre siden av autovernet blir det slutt på.

– Dette blir virkelig et kvantesprang for brukere av hooverboard, elektrisk balansebrett, elektrisk sykkel og Segway jubler en oppglødd Kantor Baktungmo fra Miljøpartiet De Grå som har fått til denne unike avtalen med statens veivesen. Forslaget har vært ute til høring og kommet tilbake som gjennomlest, uhørt og vedtatt.

– Neste ukes skal forslaget stemmes frem av et samlet Storting, og man regner med at vi kan begynne skilting og bygging av fortau på de aktuelle strekningene, slik at alt står klart til 17. mai, forteller prosjektleder for prosjektet og tidligere Spansk stedlig representant for Statens Veivesen – Utenlandssaker, Thore Molinås. Molinås var tidligere aktuell i den kjente måkesaken fra Kanariøyene for ett års tid siden.

I dette pilotprosjektet har han fått med seg trafikksjef Hans Willie, som også har gjort seg bemerket med i flere banebrytende nye måter å se trafikkale utfordinger på.

– Dette skal bli en spennende utvikling av vår felles trafikkavvikling, sier førstekonsulent Peter I. Meeter ved Statens Poltivesen i Bærum. Han regner med at dette vil gå like fint som andre prøveprosjekter som skal forsøkes ut i distriktet. Han forteller også videre at han nå har funnet oppskriften på sjokolade-muffins han mener å ha forlagt på kontoret, og at han tredje kone Gunnvor dessverre gikk bort høsten 2012.

Føstekonsulent Peter I. Meeter i møte med kolleger fra Bærum Politivesen.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse