Norges mest seriøse nyhetside

annonse

9 av 10 norske kvinner mener norske menn er smartere enn kvinner!

artikkelen fortsetter under annonsen

Er norske kvinner dummere enn norske menn?

I en rekke studier der man har spurt en stor del av den norske-kvinne-bestanden kommer det frem at de aller fleste kvinner oppfatter norske menn som både smartere, mer reflektert og ikke minst mer logisk enn de selv klarer å være. Norske kvinner oppfatter seg selv som underlegne norske menn og svarer bekreftene på at de som oftest henvender seg til mannen når det er snakk om å ta viktige avgjørelser.

Det svake kjønn
Undersøkelsen viser også at kvinner i stor grad ønsker å komme opp på nivå med mannen, men ikke helt får det til. Sjefsforsker Bjørn-Ragnar Møsterudbakken ved Norsk forskningsinstitutt for kvinneadferd forklarer følgende; «Som følge av et sterk fokus på likestilling har nok norske kvinner et sterkt press på seg til å prestere på samme nivå som norske menn» forklarer han. Han mener med andre ord at det ikke står på viljen, men på evnen når det kommer til kvinners ønske om å nå opp på samme nivå som norske menn.

Typisk eksempel: Denne kvinnen har i etterkant forklart at hun ikke klarte å resonere seg frem til at månen var større enn en elefant, men skylder på at hun ikke hadde mannen sin tilstede under spørrekonkurransen.

artikkelen fortsetter under annonsen

Usikre på seg selv
«Kvinner ligger med andre ord ikke bare litt under intelligens-nivået til norske menn, de er desverre også langt bak når det kommer til selvtillit» sier forskeren som sammen med 16 andre menn har kommet frem til denne noe overraskende konklusjonen. I den samme undersøkelsen fant de også ut at norske kvinner har store problemer med å oppfatte ironi, noe som de fleste menn skjønner veldig raskt. «Ja, når det kommer til forståelsen av ironi ligger denne faktisk på nivå langt under tyske sjøløver med sinneproblemer» kan den prisbelønnede forskeren fortelle avslutningsvis.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse