Januar suger så inderlig hårete balle. Du er sannsynligvis blakk, og forkjøla, mens du fortvilet prøver å følge opp noen håpløse nyttårsforsetter.
Vi viser deg hvordan:
På toppen av det er det sannsynlig at du vil bruke det meste av arbeidstiden på å nyse, hoste og harke ettersom smitten snart sprer seg over hele jobben din. Hvis du da for lengst blitt er blitt immun mot «langrennsdopet» Atrovent og og må på avrusing som paracetamol-junkie til våren, er det kanskje på tide å prøve noe sterkere.
Du er kanskje ikke den som tror noe på at en pjolter hjelper mot en bokstavelig talt «seig» forkjølelse. Kanskje ikke, men en skikkelig stiv whisky gjør det. Det er vitenskapelig bevist. De gylne dråpene vil ikke kurere selve sykdommen, men de kan hjelpe på symptomene.
Dr. William Schaffner, leder for forebyggende medisin ved Vanderbilt University Medical Center, har snakket med ABC News:
– Det ville ikke ha en effekt på selve viruset, men effekten på kroppen kan muligens gi deg litt beskjeden symptomlindring, sier han og avslutter:
– Alkoholen utvider blodkarene litt, og det gjør det lettere for slimhinner å håndtere infeksjonen.
Se selv:
På toppen av dette vil du også etterhvert blir rimelig dritings, noe som også letter på trykket i bihulen og gir en avslappet velværefølelse.
Den beste måten å ta en influensa-whisky på, er faktisk som toddy. «On the rocks» er ikke like greit. Den bør serveres varm, fordi varmtvannet vil løse opp i luftveiene, mens en liten dæsj honning og sitron kan berolige halsen.
For å lage en fin-karsk (som nok er en mer korrekt betegnelse), gjør du følgende:
- Bland en raus klonk eller fem av din fineste whisky med noen teskjeer lyng-honning.
- Deretter topper du med varmt vann og en splæsj med sitronsaft.
- Hvis du føler deg som en skikkelig fin-trønder, tar du på deg de fineste spandérbuksene og hiver en kanelpinne, litt revet ingefær, et stykke sitron og en muskatnøtt oppi …og voila!
Det er ingen ting i veien for å kombinere «gó-drikken» med andre hjemme-mekka leskedrikker. Det finnes så mye godt i barskapet, som helt utvilsomt bekjemper selv den mest ihuga forkjølelses-bakterie.
Er Whiskyen bare gammel nok, tar den selv multiresistente virus uten å mokke det grann.
En tankevekker er selvsagt at når du snart er fri for alt fra mild forkjølelse, via fotsopp, hevelser og barkebiller til alvorlig og dødelig man-flu, vil du sannsynligvis være temmelig langt nede på en durabelig bondeanger.
Heldigvis har vi en kur for det og: