Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Hun vil arrangere røykekurs for nybegynnere

artikkelen fortsetter under annonsen

Louisa vil slå et slag for kjederøykingen

Det er fortsatt de som røyker blant oss. Noen få har stått i mot mobbingen fra samfunnet, som de kaller det. Nå slår de tilbake. Louisa (29) fra litt utenfor Oslo vil tilby røykekurs til unge nybegynnere.

– Jeg er sponset av en sigarettimportør, innrømmer Louisa: – Jeg støtter ikke de store produsentene og merkene. Jeg har funnet en liten lokal importør her oppe, som leverer til bare de beste kioskene og små dagligvarebutikker. Han er virkelig seriøs, bedyrer hun.

artikkelen fortsetter under annonsen

Louisa er arbeidsledig for øyeblikket. Derfor oppsøker hun barne- og ungdoms-skoler og viser de unge hvordan de skal holde sigaretten, inhalere og få mest ut av hver blås.

– Jeg vet hvor de står og er blitt et velkomment innslag i hverdagen, forteller hun stolt: – Røyk er så dyrt nå, at man må lære å få mest mulig ut av hver sigarett. Spesielt populært er det når jeg har med produktprøver.

Nå vil Louisa starte mer organiserte røykekurs: – Jeg ser fortsatt folk som røyker helt feil, sier hun. Det er mange gode tips å ta med seg. Tenk om jeg hadde fått sånn hjelp når jeg begynte. Hvor mye hosting og ubehag jeg hadde spart meg.

Røyking er sundt, godt og pent, sier Louisa: – Røykere er hygelige, sosiale og joviale mennesker.

Kursene skal gå der folk er, mener hun …men hun sliter med å få leid egnede lokaler.  Hun hadde regnet med at dette var et sosialt og godt tiltak, og skulle kvalifisere til gratis leie.

– Det er jo helt teit. Alle jeg snakker med sier at man skal røyke ute. Jeg driver jo faktisk ikke noen forbannet speiderleir, sier hun oppgitt: – Røyk er jo faktisk ikke så farlig. Underkjølt regn, for eksempel. Det er farlig det! Det er ingen som sklir og brekker lårhalsen på en sigarettsneip. Da skulle du prøvd banan eller noe.

– Dessuten er røyk både pent og sundt, sier hun til slutt: – Det dreper bakterier i munnhulen, og får deg til å slappe av. Jeg håper jeg får bedre råd med de nye kursene, slik at jeg kan røyke mer.

 

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse