Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Barnehage avlyser alle karneval og kostymefester – Noen blir alltid krenket!

artikkelen fortsetter under annonsen

#krenka, #metoo og #blackface-varsler resulterer i kostymestopp

Den private barnhagen Jodlefjes i Ytre Enebakk har nå sendt en melding til alle foresatte om at alle fremtidige arrangement som omhandler utkledning er avlyst. Det samme har det lokale 4H og førskolesentret gjort.

– Vi ser nå at vi ikke kan gjennomføre slikt arrangementer uten å støte noen eller får klage om at noen er krenket, sier pedagogisk ansvarlig Bjarne Hagen; – Vi har alle friskt i minne nyhetstormen rundt vår finansminister som kledde seg ut som den kjente og kjære tegneseriefiguren månestråle. Selv hun, som ingen egentlig bryr seg om hva gjør, ble beskyldt for å gjære narr av en minoritetsgruppe, sukker han.

artikkelen fortsetter under annonsen
Søsknene Vilje og Uvilje synes det er moro å kle seg ut. Nå er det slutt!

Vil ikke være rasister

– Og nå florerer beskyldningene om rasisme om man kler seg ut som en farget person, forteller bestyrer ved førskolesenteret Pelle Neset; – Vi har for lengst innsett at det ikke er riktig å oppfordre barna til å krenke enkeltgrupper og folkeslag på en slik måte, fremholder han.

Når vi spør om det da ikke er mulig å gå tilbake til den gode gammeldagse måten å kle seg ut på, politimann, brannmann og lignende, får vi til svar at dette heller ikke lar seg gjøre, da man spiller på typiske stereotyper …noe som gjør at  disse yrkesgruppene kan føle seg beklemt, krenket eller tråkket på.

– Vi kunne selvsagt ha godtatt at barna kledde seg ut som prostituerte, da slike ikke betale skatt av inntekt og således ikke er ansett som en yrkesgruppe, fastholder Neset …men legger til at foreldreutvalget motsatte seg dette forslaget.

Slik var det før: Pelle Neset og Bjarne hagen sammen med glade barn.

Allikevel kan det går galt

I sommer hadde barnehagen en episode der et av barna ble sendt hjem for å skifte, da hun kom i et støtende antrekk. Det viste seg etterpå at jenta var fra Kongo, og feiret hjemlandets nasjonaldag i landets nasjonaldrakt.

– Slikt er veldig beklagelig …og i ettertid kan det hevdes at vi ikke gjorde rett i å sende henne ut riksvei 155 og hjem på egenhånd. Heldigvis var dette 7. juli og midt i ferien. Det var lite biler på veien og barnehagen var dessuten stengt, medgir Hagen.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse