Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Sinte rosabloggere vil tjene mer penger – Raser mot egne lesere

artikkelen fortsetter under annonsen

«Folk må klikke på mer annonsene», sier kjent rosa-blogger

De siste årene har norske bloggere vært særdeles synlig i media. Med egne tv-show og massiv pressedekning har de merket mediekjøret godt. Nå er toppbloggerne lei av leserne sine.

Izabella Wiese Cangem – kanskje best kjent for frodige mimiker og sine two-linere i denne avisen, er en av de som raser mot egne lesere. Bloggen hennes «Potetfrue» handler om å være single.

– Hensikten med bloggen er jo ikke oppmerksomhet, men annonseinntekter. Alt for kjøper produktene vi snakker pent om, sier en av de mest profilerte bloggerne.; – Først og fremst må folk klikke på annonsen, og så handle.

artikkelen fortsetter under annonsen

Drittlei de som bare leser, men ikke klikker

En av bloggerne som 2 ganger har vært inne på topp 50-listen de siste årene sier hun er dritt lei leserne som bare er inne å leser innleggene hennes. Hun kaller de «freeridere» og snyltere.

– Heey. Jeg skriver jo ikke gratis, sier hun; – Bloggen min har masse annonser og produktlinker over hele siden. Når noen klikker på disse får jeg penger. At noen da går inn hver dag …og leser, uten å klikke på annonsen er utrolig provoserende.

Hun er ikke alene; En annen blogger tjente latterlige 2000,- kroner på en dag hvor hun hadde over 30.000 lesere.
– Det er nesten så jeg får lyst til å sende dem en  faktura i etterkant, sier hun.

Sinte på leserne sine; Denne plakaten ville bloggerne at vi la med i intervjuet. – Budskapet på denne sier alt, utdyper de.

Mener alle bør trykke på annonsene

Flere av de store bloggerne truer nå med å slutte og skrive innlegg om ikke flere klikker på annonsene.
– Jeg for min del vil helst tjene over 5000,- om dagen, om det skal være verdt 1-2 innlegg hver dag, sier en av jentene; – Alt løser seg om folk bare aller klikker på annonsene. Da har jeg lett over 10.000,- kroner dagen og finner det moralsk fortsette med daglige innlegg, avslutter hun.

Bidrar til samfunnet

Flere av jentene mener de bidrar med såpass mye underholdning og innspill i samfunnsdebatten at de burde ha like stor lønn som de store komikerne og trekker frem Atle Antonsen som et eksempel.
– Han tjener jo syyykt mye lissom, sier en blogger; – Mens vi skriver og hjelper masse jenter hver dag, tjener han mer på å bare tulle på radio og tv. Flere er på Internett for å si det slik, fullfører hun med ettertrykk.

Bloggerne forteller at de skal fortsette å skrive noen uker til, men truer med å avslutte og begynne som TV-komikere, om ikke forholdene bedrer seg.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse