Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Brygget øl etter innfallsprinsippet – Måtte forlenge ferien med 4 uker

artikkelen fortsetter under annonsen

It-konsulent Kjell Thore Øst trodde det var «bare hokus pokus» å brygge godt øl. Med noen slumper her og der, litt humle og malt satte han i gang på hytta. Når heller ikke ølet fikk brygge ferdig, gikk det innmari dårlig.

Den 29 år gamle It-konsulent Kjell Thore Øst har fått smertefullt erfare at øl-brygging ikke er noe man skal begi seg utpå, sånn helt uten videre. Etter grundig prøvesmaking av et oppkok som ikke oppfyller noen renhetsstandard overhode, brukte han det meste av ferien på hyttas utedo. Allikevel er han like glad.

artikkelen fortsetter under annonsen

Smakte grusomt

– Jeg fant noe rester i bunnen av et steriliseringsapparat som stod i jordkjelleren her, forteller han eAvisas utskremte og peker ut av tredøra; – Blandet med litt malt og humle og innsjøvann ble det helt fantastisk!
Litt prøvesmaking ble til at det meste av det uferdige oppkoket ble drukket opp, selv om han i ettertid motvillig innrømmer at det smakte noe han selv definerer som: «noe aldeles helt for jævlig»

Så kom reaksjonen

– Etter en litt uheldig restaurantopplevelse på et Indisk spisested i fjor høst kaller vi gutta dette for «Ghandis revenge». Han smiler bredt, humrer i vei og lar litt ekstra luft komme ut andre steder.
Her har Kjell Thore tilbragt det meste av ferien.
(Foto: Shutterstock | olbrygging.no)


– Det var helt fantastisk. Jeg visste ikke at kroppen min kunne reagere så kraftig, sier han: – Feberen kom først, og så kom det meste opp samme veien som det gikk ned. Et par-tolv støyter til, så var kroppen herda, og jeg trodde brygget satt i magepåsan.  Det gjorde det ikke, og siden har ferien vært mye her, forklarer han og peker rundt seg i det lille rommet.

Takket være god mobildekning og powerbank fra den lokale TV-shoppen, har han holdt kontakten med kunder og kolleger hele den forlengede ferien. – Detta går bokstavelig talt dritbra, ler han: – Noen reagerer på at stemmen min blir litt anstrengt noen ganger, men det tar vi med et smil. Verre er det med gangsperra, etter å ha tilbrakt noen timer på den gamle treringen.

Bryggerutstyret var det ikke noe i veien med, men eksperter tviler på kvalitet av innholdet i brygget.
(Foto: www.olbrygging.no)


Naboen innom

– Neida, det har ikke vært ensomt. Kjerringa dro hjem til mora si etter noen dager. Jeg vet ikke om hun kommer tilbake i det hele tatt! Bikkja stakk til skogs etter første tømming, mens grisebonden borti her har ikke så følsom nese. Vi har dobbelt-do, så her har vi kara løst masse verdensproblemer de siste ukene. Han ville også smake på brygget, så vi ikke skulle sitte til ingen nytte. Det har rett og slett vært trivelig, vil jeg si.

– Ølbrygging er for alle!!, jubler han …idet helvete setter i gang på nytt, og denne reporteren tar beina fatt.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse