Norges mest seriøse nyhetside

annonse

DCIM-viruset gjør telefonen din til en SPION og en potensiell TYV!

artikkelen fortsetter under annonsen

Umulig å avinstallere. Bare å godta!

Et nytt telefonvirus rammer stadig flere Nordmenn. Det viser seg at nesten 80% av nordmenn med smarttelefon er har viruset på telefonen allerede. Viruset kan skru av og på kamera, se deg, hvor du er via GPS, se hva du handler via Coop og Æ-appene på telefonen din. Og verst av alt. Du blir ikke kvitt det.

DCIM-viruset lager nemlig en mappe på telefonen din ved samme navn. I den mappen legger det seg som en skjult fil. Den eneste måten å bli kvitt det på er å slette hele mappen med bilder, og da forsvinner jo alle bildene. Alle skal kunne lete opp mappen i “mine filer” og se om den er der.

artikkelen fortsetter under annonsen

– Som vi allerede vet er backup for feiginger, så det er ingen reell problemstilling, sier seniorforsker Bjønte Hacker-Evensen var Kongelig Norsk Sikkerhetsmyndighet.

Bjønte Hacker-Evensen har vært så opptatt etter det nye viruset kom, at han ved enkelte anledninger har måttet spise lunsj på jobb!

Ufarlig for alle med A4-liv

I følge Hacker-Evensen er viruset ikke noen problem for de fleste av oss, ikke har noen interessant på telefonen og lever helt normale A4-liv. Han mener også at de nakenselfiene du tok med exen, og siden slettet ikke er noe problem. Viruset gjenoppretter slettede filer og deler disse i gitte nettfoum, men for de fleste representerer dette ikke noe problem.

At viruset derimot kan ta Trumf-poengene dine, redusere Coop medlemsbonusen din og endre Æ-rabatten til å gjelde matvarer du aldri kjøper, men Hacke-Evensen at er et kjempeproblem. Han liker heller ikke tanken på at viruset følger GPS og posisjonsdelingen din.

– Jeg synes ikke at slike programmer har noe med hvor ofte jeg er hos hemmelige elskerinner eller på sexklubb i Kjøben, sier Hacker-Evensen indignert.

Vink farvel til billedfilene dine, eller godta overvåkningen.

Gjelder alle!

– Du snakker om dette som det skulle gjelde deg også, Bjønte Hacker-Evensen?

– Jammen det gjør det da. Dette er en programsnutt de fleste av oss har installert uten å tenke over det. Helt umulig å bli kvitt. Og jeg synes heller ikke det ville vært riktig av meg å fjerne den om jeg kunne. Det handler tross alt om å være solidarisk med brukerne der ute.

– Har du hatt noe konkret ubehag med dette for egen del?

– Tja, nei… Egentlig ikke. Fant jo bilene av meg og en kollega på et nettforum. Bilder jeg hadde sletta fre telefonen egentlig. Men det var jo bare oralsex …og vi er gode venner og stoler på hverandre. Dessuten kunne du bare se ansiktet hans, og ikke mitt. I «Myndigheten» har vi en regel som sier; “Du blir ikke rompis av å suge en kompis”…så familien hans tok det helt fint. At viruset tok hestegevinsten min på 1,6 millioner fra helga og sendte den til en anonym konto i en bank i Nairobi var jo litt kjipt. Jeg trodde først penga var tapt, men nå har jeg fått mail fra en Nigeriansk prins som eier kontoen, og vil investere beløpet i et leilighetskompleks i Agadir …om jeg bare ville overføre 200.000 til, som er minstebeløpet da.

– Og det gjorde du?

– Så klart. Han oppgav jo fullt navn til anlegget, og sendte med bilder. Det så helt greit ut.

 

 

Bjønte Hacker-Evensen har funnet ro med DCIM-viruset.

Denne artikkelen er sponset av:

Hvis du vil føle deg helt trygg på Internett og i sosial medier er det bare denne ene muligheten.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse