Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Hvorfor har DogeCoin økt så mye i verdi?

artikkelen fortsetter under annonsen

Du har sikkert fått med deg den ekstreme veksten til Dogecoin? I starten av 2021 eksploderte prisen og kun på noen dager var den oppe med flere hundre prosent. Også i dag er prisveksten helt utenom det vanlige. Sammenlignet med samme tid i fjor er DogeCoin oppe med over 12.000 prosent!

Men hva er egentlig grunnen til den enorme prisveksten, og hvordan kan det ha seg at en kryptovaluta som startet som en «vits» er blitt så populær? For å forstå må vi se nærmere på hva det er og dens bakgrunnshistorien.

artikkelen fortsetter under annonsen

Dogecoin, «vitsen» som er blitt umåtelig populær

I 2013 lanserte programvareingeniørene Billy Markus og Jackson Pamler en kryptovaluta som skulle være morsommere og mer «avslappet» enn eksisterende mynter. Doge- tokenet som har et bilde av hunden, Shiba Inu, et «internett meme» – ble lansert med et mål om å gi raskere transaksjoner, og samtidig nå en større målgruppe enn Bitcoin-fanatikerne.

Det spesielle derimot, er at hele ideen om Doge bygger på en vits. Likevel ble mynten svært populær, særlig blant personer på sosiale medier. Mynten ble da i hovedsak brukt som et slags «tipse-system», hvor personer belønnet hverandre ved å overføre mynter dersom godt innhold ble laget eller delt på sosiale medier.

Dette skiller DogeCoin fra krypto som for eksempel Bitcoin. De fleste krypto har et spesifikt mål om fungere som en desentralisert, digital valuta – altså en betalingsmetode uten involvering fra finansinstitusjoner. Doge derimot har kun sin verdi på sosiale medier.

Hva driver prisen på Doge?

Det er flere faktorer som styrer prisutviklingen, men spesielt etterspørselen har stor betydning. Med etterspørselen menes hvor mange som er interessert i å kjøpe. Høyere etterspørsel betyr høyere pris, mens en lavere etterspørsel betyr lavere pris.

Da kommer det store spørsmålet, hva påvirker etterspørselen? Svaret et faktisk enklere enn man skulle tro:

  • Omtale og rykte
  • Mediedekning
  • Sosiale medier
  • Meningen blant betydningsfulle personer

Dogecoin ble som nevnt raskt populær blant personer på sosiale medier. Dette takket være en morsom tilnærming, lynrask transaksjonstid og en uendelig tilførsel av mynter, som gjør den enkel å anskaffe. I starten av 2021 skjedde riktignok en endring. Prisen per mynt steg kraftig og den totale markedsverdien vokste fra 60 millioner dollar til 78 milliarder dollar! Men hva skjedde?

Jo etterspørselen steg enormt, takket være mye omtale på nyhetskanaler og sosiale medier. Spesielt etter at Elon Musk og Reddit forumet «WallStreetBets» begynte å omtale mynten som «den neste store» og som «favoritten kryptoen», steg prisen til værs.

Populært ble Doge uttrykt som «Safely to the moon», en betegnelse på at kryptoen er en trygg plass å putte pengene dersom man ønsker eventyrlige prisstigninger. Også dette medførte stor interesse, og fikk flere til å jakte etter børser hvor du kan kjøpe dogecoin.

Vil prisen fortsette å stige?

Hva fremtiden vil bringe er umulig å si. Mange spekulerer i om Dogecoin skal overgå Bitcoin, mens andre frykter at dette er en kortsiktig «hype» som kommer til å dø ut.

Det som i alle fall er sikkert er at det for tiden er en meget spennende investering på grunn av den ekstreme etterspørselen. Riktignok er det en investering med høy risiko, da prisen kan falle når som helst. Hva skjer om Musk og Reddit folka slutte å hype opp Doge? Det sannsynlige er at eksisterende eiere selger seg ut for å sikre gevinster, noe som vil føre til et prisfall.

Derfor er det viktig å holde seg oppdatert og følge med på markedet. På denne måten er det større sjanse for at du lykkes med dine investeringer.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse