Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Drømmer du om å reise til Island? Her er 4 gode vintertips

artikkelen fortsetter under annonsen

Å besøke Island om vinteren gir deg sjansen til å se landets fantastiske landskap i et magisk lys. Nyt spennende vinteraktiviteter på Island som å besøke isgrotter, snøscooterkjøring og jakte på nordlyset. Utforsk forskjellige naturattraksjoner som fossefall, isbrelaguner og svarte sandstrender.

Kom til Island mellom oktober og april, så får du flere av de beste nettstedene for deg selv. Og på denne tiden av året vil du finne færre biler på veiene sammenlignet med høysommersesongen. Denne roligere atmosfæren bidrar bare til magien på Island om vinteren.

artikkelen fortsetter under annonsen

1. Se etter nordlyset

Hvis det å få øye på nordlyset – eller «aurora borealis» – står på ønskelisten din, bør du besøke Island i vintermånedene. Om du reiser til Island, så har du større sannsynlighet for å se vakkert nordlys, sammenliknet med i Norge. På Island er vinterperioden den mørkeste tiden på året, nettene er på sitt lengste og da er det også enklere å se det nydelige lyset.

2. Prøv forskjellige vinteraktiviteter

Om du er en aktiv type, vil du elske vinteren på Island. Her er det utrolig mange muligheter for morsomme utendørsaktiviteter. Hva med å kjøre snøscooter over en isbre? Legg ut på en snøscootertur ved Langjökull, den nest største isbreen på Island, for å få adrenalinet til å pumpe. På en klar dag kan du nyte utsikten over fjellene i horisonten mens du går.

3. Besøk The Golden Circle

Et av de beste stedene å besøke på Island om vinteren er The Golden Circle. Du har kanskje hørt om denne turistattraksjonen, men hva er det egentlig? Den gyldne sirkel er en kort turrute som starter fra Reykjavík som tar med en håndfull steder du må se på Island. I løpet av bare noen få timer kan du beundre Gullfoss-fossen, Geysir geotermiske område og Þingvellir nasjonalpark.

4. Utforsk naturlige isgrotter

Vil du oppleve en av Islands kuleste vinteraktiviteter? Så ikke gå glipp av sjansen til å gå isgrotting i en isbre. For å begi deg inn i Islands isgrotter, som ligger i Vatnajökull og Kötlujökull isbreene, må du besøke Island mellom midten av november og begynnelsen av mars. Det er fordi disse hulene er naturlig dannet. Breens smeltevann fryser hver vinter og smelter når været varmes opp. Dette betyr at du hvert år kunne utforske en ny ishule med forskjellige former og tunneler sammenlignet med forrige vinter. Det er vanskelig å ikke bli overrasket over den levende blå fargen og måten lyset reflekteres i disse iskalde kamrene.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse