Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Ekspert åpner ekspertskole og vil gjøre «Ekspert» til beskyttet yrkestittel

artikkelen fortsetter under annonsen

Maner til sertifisering og undrer seg over ekspertuttalelser i media

– Ukjent for mange er det at elektrokjenden Expert måtte bytte navn til Power, nettopp av denne årsaken, sier ekspert på ekspertuttalelser Kjell P. May. Nå undrer han seg over alle ekspertuttalelsene i media og åpner ekspertskole i lokalene til den tidligere Amerikanske ambassade i Oslo.

På en nye ekspertskolen, tvers over gaten for kunstekspert Dronning Sonys kunsthall vil det bli treårig utdanning i ekspertfaget. Første år er generell studieretning, hvorpå de to påfølgende år blir satt av til spesialisering og sertifisering.

artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi håper også å få ISO med på prosjektet. Det kunne vært fint med en ISO-sertifisering til studentene, sier May: – Jeg har engasjert flere eksperter for å se på mulighetene.

Mye av studieopplegget er allerede klart. Studentene skal lære å uttale seg skråsikkert i saker de ikke har peiling på. De skal lære utredninger, komitéarbeid, konsulentfakturering og mye annet nyttig. Man legger også opp til kortere kurser og seminarer for hurtigere sertifisering, da markedet for tiden ikke blir mett på spesialister og eksperter.

– Man trenger ikke være ekspert fra før. Alt læres på skolen, sier May. Derimot er god fysikk viktig. Kroppsøvning skjer i form av favorittsporten til Studentforeningen; Den kjente ekspertsporten «Legge seg flat».

– Vi  kommer til å ha mye fysisk fostring. Sannhets-jag og -flukt er to sider av samme sak, og krever raske ben, sier han stolt: – Her har vi fått med oss eksperter på området, som skal gi studentene et virkelig fortrinn i køen av eksperter som skal ut i media og verden for øvrig. Hopp er imiddlertid ingen ekspertsport, da ingen eksperter hopper i det. Vi har imidlertid en søknad om opptak fra flere hoppeksperter. Men kast vil vi gjerne unngå, da disse er redd for kastevinder. Dessuten vil ingen bli kastet inn i en ukjent sak.

Ekspert på eksperter på ekspertekspertise, Jim Sensenbrenner, er enig.

– Men hva kreves for å bli en god ekspert i dag, May?

– Det er jo nettopp det vi som er eksperter på ekspertekspertise spør oss. Heldigvis har vi her eksperter på ekspertekspertekspertise å henvende oss til. Flere av disse behersker til og med levitasjon og telekinese, forteller han.

– Men er det virkelig sånn at hvem som helst kan kalle seg ekspert i dag?

– Nei, jeg vet ikke om akkurat han gjør det, svare Kjell P. May: – Han jobbet som ekspert for oss tidligere, men så vidt jeg vet flyttet Hvemsom hjem til Island i fjor og virker som ekspert på fiskeri, varme kilder og ekstrem nudisme i hjemlandet nå.

– Det var jo kjedelig, men vi tenker på hvermannsen, menigmann, mannen i gata ?

– Neida! Jeg tror han trives jeg. Ketil Hvermannsen og Rudolph Menigmann fullførste begge studiene på Ekspertskolen i Bologna, og er i full jobb i henholdsvis TV2 og TV3. Jeg skal stikke ut og få en ekspertuttalelse av han der, roper ekspert May og forsvinner ut av døren…

Vel ute på fortauet, ser vi May snakke med en vilt fremmed mann. Den fremmede ser veldig forvirret ut, men vi lener oss ut og roper til de to der nede:
– Men du undrer seg over ekspertuttalelser i media?

– Ja. Det er jeg helt sikker på!, svarer den ny-sertifiserte fremmede mannen i gata der nede fra.

Ekspert på Finsk folkemusikk, toalett-tagging og gjenglemte fallos, Irma Remarimi, opprinnelig fra Esland, prøver ut den nye ekspertskolens fasiliteter.

 

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse