Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Eksperter: Greit å sjekke Facebook mens du kjører hvis du må!

artikkelen fortsetter under annonsen

Sjekker du mobilen når du kjører bil?

Flere eksperter går nå ut å kritiserer den stadige jakten på mennesker som sender tekst-melding eller som sjekker Facebook mens de kjører. «Mange har tydelige behov for å sende en sms eller for å svare på en kommentar selv om de kjører på E6» sier trafikk og Facebook-ekspert Ragnar Brøk Trøkkerud.

Facebook er viktig for folk
Ragnar som til daglig jobber som sosiale medier-ekspert mener den stadige kritiseringen av folks som bruker mobilen mens de kjører er utrolig irriterende. «Facebook er veldig viktig for folk. Facebook blir ikke mindre viktig selv om man kjører bil. Jeg vil si at det er ufarlig å chatte litt på messenger så lenge man titter opp i ny og ne» sier han.
Bilderesultat for texting while driving
Så farlig er det faktisk ikke: Å trykke på mobilen sin mens man kjører krever mye trening, men så lenge man titter på veien når man kjører i over 100 km/t bør dette gå greit mener eksperter. Faren med å sitte på mobilen når man kjører er sterkt overdrevent sier de samme ekspertene.

artikkelen fortsetter under annonsen

Folk ser at du har sett meldingen
Han peker også på det åpenbare problemet at man i messenger får opplyst at mottager har lest meldingen. «Om han som sender deg melding ser at du har sett den, men ikke svarer blir jo det å definere som et sosialt selvmord» hevder han. Han ser ikke noen grunn til å isolere seg fra samfunnet selv om man kjører bil. «Nei det blir for dumt, telefonen er en langt viktigere del av livet til folk en bilen» sier eksperten. Han oppfordrer nå alle til å tekste og chatte mer i sosiale medier når de kjører bil.

Hva mener du, er det greit å sitte på mobilen så lenge man titter opp og følger med på trafikken innimellom?

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse