Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Er du mye slapp og sliten? Denne vidundersoppen kan løse det meste!

artikkelen fortsetter under annonsen

Alt for mange aksepterer egen allergi og helseproblemer

Det er blitt sånn at vi har to typer helseproblemer i Norge i dag. Det er de store problemene vi går til legen med, og så er det de små vi snart ikke tenker over. Vi kaster innpå noen piller hver dag, vel vitende om at også disse her bivirkninger.

Og så hangler vi inn i hverdagen. Passe god form, bare vi husker å lese godt på pakken slik at vi unngår nøtter, mel, melk eller hva det nå skal være. Og selv om, så har vi små mageproblemer som kommer og går, litt trøbbel med pusten og litt vondt i hodet. Men det går, det er dagligdags og sånn har det vært alltid.

artikkelen fortsetter under annonsen

Så hvorfor er ikke de som bor i Sibir syke?

Det skyldes i alle fall ikke det flotte varme været, det sunne kostholdet eller lavt alkoholkonsum. Hvorfor var ikke våre forfedre syke, der de labbet avgårde med sko laget av bjørkenever.

Ikke alle vikinger levde i Trøndelag og rodde til England. Forfatter Bjørn Andreas Bull-Hansen forteller om Jomsvikingen, i sin siste bok Vinland, som var leiesoldat. De fleste bodde i Polen og Baltikum. De jobbet for småkongers sølv, og sloss våre kriger slik de i dag bygger våre hus.

Felles for disse er at de ruset seg på mjød og sopp. Mjød var fermentert honning, og soppen var flein. Man ser imidlertid at de eksperimenterte med det meste. Et sopp som man tidlig oppdaget at hadde en helt annen helseeffekt enn rus, var Kreftjuke (som i dag kalles for Chaga)

Så hva kan en barksopp gjøre for oss moderne mennesker i dag?

At disse tøffingene er og var symptomfrie er hevet over en hver tvil. Men de åt og de drakk som vi gjør i dag. Det var ingen skolemedisin, ingen piller og ingen import av vidunderplanter fra Amazonas. Da fant man ved en tilfeldighet «Skogens Diamant». Den satt fast på birkebeinernes fottøy, så det er jo rimelig nærliggende at det var slik det skjedde.

Det samme kan vi gjøre i dag, bortsett fra at nå er Chagaen utvunnet og kommer i en kjent pilleform. En sopp som finnes rundt oss i naturen, vel utprøver av våre forfedre og fortsatt i aktive bruk blant våre naboer i øst.

Hva gjør Chaga?

Hva gjør den ikke. Du kan lese mer om de mange helseeffektene her. Det er ikke engang sikkert at alle vil fungere for deg, men målet her er å hangle mindre. Få overskudd, og kanskje kutte ut litt av alle kjemikaliene vi dytter i oss hver morgen.

Hvordan tror du det hadde vært å spise alt du ønsket, uten å slite med dårlig pust, mageproblemer, små-smerter og hodeverk? Hvordan hadde det vært å ikke bli smittet av alt som gikk på jobben eller alt barn eller barnebarn dro med seg hjem fra skole og barnehage?

Det er mulig, det er edruelig og det er helt klart verd et forsøk.

Ta en kikk her, så snakkes vi om et par måneder!

Du kan bestille Chaga her

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse