Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Fikk ikke jobb i NRK – Skiftet navn og dialekt!

artikkelen fortsetter under annonsen

Nå er jobben i Nyhetsavdelingen sikret – St. Olavs Orden rett rundt hjørnet!

Bashir Al Amir fra Oslo søkte på alle jobber som fantes i Statskanalen på Marienlyst. Både de som var annonsert og stillinger som ikke var ledige overhode. I 50 år hold 29-åringen på, før lykken endelig snudde.

– Eg trudde NRK var for etnisk mangfold og ei brei som mogleg nyhetsdekning, forteller Amir, som nå heter Jean-Bjarte Soldatensskolisser Skylervæskedram: – Eg hadde ikkje sett at namnet var noko problem. Eg har jau aldri hatt nokre problem med det føyr, men no som familia mi har akseptert at eg er deire sønn Jean-Bjarte er eg van. Eg slit fortfarande med språkjet, men eg ska no klara det au, forteller han.

artikkelen fortsetter under annonsen
Stil og image går begge veier. Her på reportasjeoppdrag sammen med kolleger.

– Jean-Bjarte slet lenge med å knekke koden for å få drømmejobben, før det plutselig kom til han en sen kveld: – Eg satt og høyrde på nyheitarna, da jeg brått forstod det. Først opptaga eg spårkjet. Eg snakka jo reint norsk som tredje generasjon nordmann, så eg fekk ikkje gjord den moglegheiten gjeldande. Da stod bare ein ting att. Det var nynorsk. Ein etnisk utanlandning med mitt utsjåande, som snakka det breiaste grautmål måtte jo bli ein hit!

Med sitt nye målføre gjorde Bashir det bra i intervjuer, men ingen la merke til han i søknadene, så noen jobb ble det ikke. 

Det ble vill fest med familien, når drømmejobben var sikret.

– Da fann eg brått ut «kva som gjorde Susann», som vi seier her uppe på Marienlyst. Eg måtte ha eit namn som passe inn med dei andre. Eg prata med mine gode vennar fra Førde på ein ferietur og kom opp med det hugleike Jean-Bjarte Soldatensskolisser Skylervæskedram. Eg veit ikkje kva hugleik betyr, men eg fekk jobben.

Nå har Jean-Bjarte Soldatensskolisser Skylervæskedram fast jobb i nyhetsavdelingen i NRK, og skikker seg utmerket. Nå sikter han mot nye høyder. Målet er St. Olavs Orden og jobb i Nobelkomiteen… men han er redd han da må skifte navn og dialekt en gang til.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse