Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Forskning: Mennesker med høydeskrekk har høyere intelligens

artikkelen fortsetter under annonsen

Ren logisk sans sier forsker!

På statens senter for forskning har lege og forskningsleder Arne F. Allsnes de siste årene jobbet med hvorfor noen av oss er mer redd for høyder enn andre. Resultatet viser at mennesker med høydeskrekk kan vise til langt høyere intelligens enn de som ikke er redd for høyder. «Faktisk er mennesker UTEN noen form for høydeskrekk de minst intelligente» sier legen.

Ren logikk
«Dersom du har høydeskrekk tilsier dette at du har en høy logisk utviklet hjernehalvdel» forteller legen og tillegger: «Det sier seg jo egentlig selv at mennesker ikke skal surre rundt i høyden da resultatet av et fall sørger for den sikre død» sier han. Med andre ord er rett og slett de som overhodet ikke er redd for høyder for dumme til å skjønne det åpenbare.

artikkelen fortsetter under annonsen

Gjelder også andre fobier
«I tillegg til høydeskrekk er også redselen for slanger og frykt for å dø overrepresentert av mennesker med høy IQ» sier forskeren. «Igjen er det ren logikk som spiller inn; slanger biter og kan drepe deg. Om du ikke er redd for slanger er det med andre ord helt elementære ting du ikke skjønner» sier han. «Dødsangst er også høyst reelt. Kjøre bil, ran, sykdom og glatte veier er alle vanlige elementer i hverdagen som kan drepe deg middelbart så her er det helt klart rent logiske muligheter for å stryke med når som helst» avslutter den noe negative forskeren.

Bilderesultat for tommy steine høydeskrekk

Stusselig, men smart: En gråtenes Tommy Steine fikk mye oppmerksomhet for sin puslete opptreden i 71 grader nord da han på en veldig jentete måte avslørte sin enorme høydeskrekk. Nå kan imidlertid komikeren le høyest da det viser seg at han i tillegg til å nesten vinne liten-jente-prisen også kan si at han er smartere enn mennesker uten høydeskrekk.

Er du redd for høyder, slanger eller generelt bare redd? Ja da er du mest sannsynlig smartere enn de som ikke er det.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse