Norges mest seriøse nyhetside

annonse

NY GENIAL treningsmetode: Bygg kropp mens du SOVER!

artikkelen fortsetter under annonsen

Nå kan du trene kroppen mens du sover

Et forskerpar ved Den Norske Idrettshøyskolen i Oslo har nå funnet frem til en metode hvor man ved riktig lydpåvirkning faktisk trener kroppen, mens man sover. Systemet fungerer slik at man har ørepropper eller hodetelefoner med en gjentatt lydfil. I motsetning til tantriske og avslappende lyder, er dette en støyfil som ikke bare fremtvinger søvn, men også setter kroppen i spasmetilstand. Du trener muskulaturen samtidig som du sover.

Det høres virkelig utrolig ut, men eAvisas reporter har fått demonstrert og prøvet metoden i en uke når dette skrives. eAvisas utsendte ble lagt i en seng på Idrettshøyskolens avdeling ved Blindern i Oslo, og våknet noen timer senere, ferdig skarptrent og klar til utstrekking.

artikkelen fortsetter under annonsen
Søvnforsker Dennis Bahne er i et strålende humør, når han møter oss utenfor Høyskolen i Oslo (foto: elska magazine)

Slitsom soving

Vel og merke var vi rimelig svett, men med god samvittighet stod vi opp, tøyde godt ut og fortsatte dagen. Godt trent og vel tilfreds dro vi rimelig overbevist ut i verden. Men først måtte vi jo spørre vår fotograf som satt i 8 timer og så på, uten å ta et eneste bra bilde …hva i helvete han holdt på med mens denne reporteren sov. Dernest fikk vi et intervju med autorisert topptrener Dennis Bahne ved Idrettshøyskolens Søvn-Institutt (IS)

eAvisa utsendte i samtale med forskerne Bjarne T. Stikkel (t.v.) og Dennis Bahne (t.h.)

Er det mulig?

– Hvordan er det mulig å få kroppen til å trene seg selv men vi sover, Hr. Bahne?

– Det bare gjør den. Riktig lyder er hemmeligheten. Jeg har selv bare trent mens jeg sover. Når jeg er våken spiser jeg potetgull og sjokolade og ser på kulturelle og moralsk oppbyggende filmer.

– Hvordan kom du på denne idéen?

– Dette var egentlig et opplegg min far begynte på. Thoralf Bahnes forskning gitt ut på å få kroppen til å gjøre alle slags lite lystbetonte sysler mens man sov. Både matlaging, oppvask og husvask i søvntilstand gikk i vasken. Derimot fikk han til å trene mens han sov. Han åpnet T.Bahnes Forsknings-Stasjon ved Universitet i Oslo her nede i 1953. Da var søvntreningsforkning ansett som så rart og annerledes at T.Bahne-Stasjonen som den bare ble kalt ble ansett som neste en sånn undergrunns-greie, og far fikk tilnavnet Undergrunns-Bahne.

Tid for uttøying etter søvnøkten.

Alt går lettere nå

– Men nå går det lettere?

– Ja, nå går det på skinner, jeg har vel reddet familiens ære. De kaller med Tog-bane, uten at jeg skønner hvorfor. Men jeg tror det er bra.

– Haha! Det er jo noen rimelig morsomme ordspill her da?

Dennis Bahne blir plutselig sur: – Hvordan da? Det har jeg ikke langt merke til. Ordspill er vel ikke bra?, avslutter han og tar på seg hodeltelefonene og legger seg tilbake for å trene mer.

eAvisas medarbeider etter bare en uke med søvntrening.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse