Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Gunnar nekter å hjelpe til med noe husarbeid. Har et lykkelig ekteskap!

artikkelen fortsetter under annonsen

Kjærligheten blomstrer

Gunnar og Margrethe Solli fra Oslo tviholder på tradisjonelle arbeidsoppgaver i hjemmet. Mens mannen leser aviser og sover middagslur sørger hans kone Margrethe for at deres 310 kvm store hus på Grorud holdes prikkfritt året gjennom. «Kona mi har det bedre enn de fleste» sier Gunnar.

Husarbeid er kvinnearbeid
Gunnar er den som prater mest når Eavisa møter de i deres store enebolig på Grorud i Oslo. «Vår lykke skyldes at Margrethe i alle år hatt fått lov til å vaske og stelle i huset som hun vil» sier han. Ved siden av han sitter hans kone Margrethe og nikker samtykkende. De giftet seg i 1947 og Gunnar har i alle disse årene ungått både vaskeklut og støvsuging.

artikkelen fortsetter under annonsen

Margrethe fra en tidlig fase i ekteskapet. Tørking av støv er sammen med alle andre oppgaver i huset hennes ansvar

Gunnar reiser mye
Som følge av Gunnar`s jobb i forsvaret reiser han en del til Thailand og Nigeria
. «Gunnar er mye på reise så da faller det naturlig at jeg gjør det som må til her hjemme» sier Margrethe. Nå har imidlertid Gunnar vært pensjonert de siste 4 årene, men han reiser allikevel fortsatt flere ganger i året til Thailand. «At han holder kontakten med gamle bekjente er bare hyggelig» sier hun.

Gunnar forteller videre at han er bekymret over den moderne utviklingen der kvinner ikke har noen klar rolle i samfunnet. «I dag virker det som alle kvinner skal jobbe, sosialisere seg og samtidig sørge for mannens ønsker og behov. Det faller på sin egen urimlighet» sier han. «Ja det blir for mye» sier Margrethe samtykkende.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er fathers-day-beer-lg.jpg

Ekteparet kan vise oss en rekke bilder fra deres lykkelige og lange ekteskap. Her er Gunnar i deres første hjem i Oslo.

Lykkelige fra dag1
Tross mangel på hans bidrag i hjemmet insisterer Gunnar på at de begge er lykkelige. De hevder de klare kjønnsrollene bidrar til det lykkelige ekteskapet. «Margrethe vet veldig godt hva som skal til for at jeg er fornøyd» sier Gunnar tydelig litt stolt. «Når jeg er fornøyd er Margrethe en lykkelig liten jente. Det er så enkelt som det» avslutter han. Margrethe reiser seg nå raskt. Klokken er 1530 og middagen skal stå klar kl 1600. Idag har Gunnar bestillt hønsefrikasè med selvplukket sopp som Margrethe har hentet i skoholtet bak huset.

Eavisa gratulerer det lykkelige paret med et stabilt og lykkelig ekteskap!
Hva mener du? Er oppskriften til et lykkelig ekteskap slik som Gunnar og Margrethe beskriver det? Si din mening i kommentatorfeltet under

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse