Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Her er verdens 10 farligste rusmidler

artikkelen fortsetter under annonsen

Her her er listen over de 10 farligste rusmidlene i verden.

I følge det medisinske tidsskriftet The Lancet er disse 10 stoffene farligst sett ut i fra et rent helseperspektiv,
men også skadene hvert stoff påfører omgivelsene og samfunnet.

Misbruk av rusmidler krever menneskeliv konstant, men verre er faktisk de indirekte konsekvensene. Det mest synlige er kriminalitet. Men også ødelagte familier, omsorgssvikt og vedvarende psykiske lidelser er kjente sosiale ulykker. Ofte er er grimen til problemet også her, da mange mennesker fanget i misbruk er personer som på et tidspunkt har hatt et umettet behov for psykiatrisk hjelp. Vi skal allikevel aldri glemme at et hvert misbruk er frivillig, og sånn sett selvforskyldt.

artikkelen fortsetter under annonsen

Vi starter med nr 10 og jobber oss opp til nr 1. Vi tror resultatet vil overraske stort!


Se bare her:

10. Bensodiazepiner
for eksempel Rohypnol og Sobril

Pillehuer er de nest mest vanlige misbrukerne i samfunnet vårt. Legestøttet og NAV-finansiert, finnes de over alt.

Dette er avslappende stoffer som blant annet gjør deg «døsig». Stoffene i seg selv gir ikke dødsfall, men de sosiale konsekvensene er enorme. Dette er mennesker som ofte kalles for resept-narkomane eller pillehuer, da dette ofte er foreskrevne preparater som blir misbrukt i for store doser. Ofrene er ofte «usynlige»

9. GHB/MDMA

GHB var først og fremst et populært stoff på starten av 2000-tallet, men har i det senere blitt noe mer uvanlig.  MDMA og lignende kjemiske sammensetninger har overtatt plassen. Det største problemet med sistnevnte er at misbrukeren ofte hårdnakket påstår at opplevelsene i ruset tilstand er «ekte» …og man har derfor opplevd vedvarende vrangforestillinger.
En tilstand ikke ukjent fra politikken…


8. Cannabis (hasj og marijuana)

Det mest vanlige og mest brukte ulovlige stoffet. Dessverre også sett på som harmløst og en måte å kurere stærlidelser og andre dårlig dokumenterte tilstander på. Derfor har flere politikere uten ryggrad legalisert disse stoffene flere steder. Allikevel viser flere og flere studier, at Cannabis er en fantastisk er en måte å utvikle psykiske problemer på. Kan ofte føre til psykoser, dårlig kroppslukt og grusom ånde, fraværende væremåte
…og en elendig 70-tallinspirert klesstil.


7. Amfetamin

Skal du være helt sikker på å slippe og sove, er Amfetamin en godt start og en garantert fadese i ett og samme produkt.

Et veldig oppkvikkende stoff med ekstreme skadevirkninger både kortsiktig og langsiktig. En ting er hva det gjør mot hodet, men enda flere opplever et liv etter misbruk med forskjellige former for utmattelse, da stoffet har en tendens til å gi misbrukeren en oppkvikkende følelse, som igjen bruker opp ressurser man ikke har.
Omtrent som partiprogrammet til det venstreradikale partiet Rødt. 


6. Tobakk (sigaretter)

Det finnes ikke noe mer sexy enn jenter som røyker. De er ekstra søte når de hoster og harker på morgenen.

Sigaretten er 6 farligst på listen. Små kortsiktige skader fører ofte til dødelig utgang på noe lengre sikt. Hvordan sigaretter virker vet jo de fleste. Man tjener enorme formuer på salg før halvhjerta sanksjoner i form av mobbing av brukerne setter inn.
Deretter oppretter man en rekke fond, og kjøper hytte …som man igjen leier ut til symbolsk pris til ledende politikere.


5. Kokain

Det verste med kokainmisbrukere er at de har en vedvarende vrangforestilling om at de er kule og ønsket i samfunnet.

Kokain er ofte et misforstått «ufarlig stoff». Sannheten er at kokain er noe av det mest avhengighetsskapende, dyreste og mest skadelige stoffet som finnes. Tas ofte inn i nesen, sniffet opp gjennom sammenrullede sedler, og deles opp med kredittkort på speilplate.
Normal politisk retorikk vil dermed konkludere med at forbyr man da kontanter, kort og speil-bruk, har man fjernet misbruket.


4. Methamfetamin (meth eller crystal meth)

Stoffet ble verdenskjent via TV-serien «Breaking Bad«. Før den tid ante ingen hva det var, og millioner av misbrukere hadde ikke den fjerneste anelse om hva det fikk i seg. Stoffet er ekstremt sløvende og er et av de få stoffene som kan føre til umiddelbar død.

TRYKK SIDE 2 FOR Å SE TOPP 3 FARLIGSTE STOFFER

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse