Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Hva gjør vi mest av?

artikkelen fortsetter under annonsen

Venting – en perfeksjonert kunst

Hvis vi tenker oss godt om, går mye av livet ut på å vente – en egenskap mennesket har utviklet og perfeksjonert gjennom tusenvis av år. Vi venter på at noen skal møte oss. Vi venter på den store kjærligheten. Vi venter på at et kjedelig møte skal begynne, eller på at en lovende yrkeskarriere skal komme i gang etter fem års studier og flere titalls jobbavslag. 

Hele tiden venter vi alltid på bedre tider, eller at verden skal gå under. Vi venter på neste fødselsdag, den dagen vi skal gifte oss og til slutt på selve døden …som kanskje kommer som en befrielse, etter all ventingen og nederlagene vanlige folk må lide seg gjennom, i løpet av et langt liv.

artikkelen fortsetter under annonsen

Vi venter alle på den rette

De aller fleste av oss jakter på en livsledsager vi kan dele resten av livet med. I 20-årene er vi ganske kresne. Vi venter med å binde oss. Dette er en av årsakene til at gjennomsnittsalderen på førstegangsfødende kvinner har steget betraktelig de siste årene. Når de fleste av oss bikker 30, innser vi at den perfekte partner ikke kommer ramlende inn døren. Da faller standardnivået betraktelig hos de fleste, og vi får noen rare og uventede parkonstellasjoner.

Det er jo allikevel dette som er så fantastisk med kjærligheten; Nemlig at vi passer med forskjellige mennesketyper, alt etter hvor vi befinner oss i livet.

(Foto: Pixabay)

… eller på at folk skal forsvinne

Som voksne er vi mange ganger nødt til å forholde oss til folk vi ikke liker. Det kan være alt fra kollegaen eller sjefen som vi ikke kommer overens med, til naboer og livsledsagere vi ikke lenger ønsker å tilbringe tiden vår sammen med. En fastlåst jobbsituasjon er det vanskelig å gjøre noe med. Ofte kan det lønne seg å starte på nytt et annet sted hvis de sosiale forholdene surner til. Et alternativ er selvsagt å vente til plageånden din selv slutter i jobben, sånn at du endelig får tid til å konsentrere deg om arbeidsoppgavene dine igjen. Den samme taktikken gjelder hvis du må forholde deg til en bråkete og brysom nabo. Du kan selvsagt være kreativ og utføre mange pek for at vedkommende flytter først, men for å forkorte ventetiden er det kanskje ofte like greit og bare selge boligen og flytte et annet sted.

Det samme gjelder for parforhold – egentlig en merkelig greie. Enkelte ser kanskje med undring på folk som gifter seg, kjøper hus og får to barn og til slutt skiller seg. Alt i løpet av en femårsperiode. Deretter blir det venting igjen; På at exen skal hente ungene, på at ungene skal komme hjem fra barnehagen og venting på enda en partner som vanligvis ikke er bedre enn den forrige. Dette innebærer da et nytt kull med unger, som igjen fører til at folk klager sin nød over en livssituasjon de helt og holdent har skapt på egenhånd.

Alle drømmer om å vinne lette penger

Du tenker kanskje at dette ikke hadde vært noe problem hvis man bare har mye penger mellom hendene. Jakten på raske penger, har ført til at spill på nett har blitt stadig mer populært i våre dager. Alle som spiller progressive spill på nett, vet nok at sannsynligheten for å vinne de store summene handler om ren og skjær flaks. Allikevel venter de i det uendelige på å vinne den store Jackpotten …at lottorekka endelig skal gå inn, eller at skrapeloddet du kjøpte på slump gir en pen gevinst. Spilleautomater og lotto kan imidlertid defineres som lykkespill, som er bygget opp på en måte hvor Jackpotten øker gradvis etterhvert som tiden går og spillet spilles. Så akkurat her kan det lønne seg å vente tålmodig – for tid er nemlig penger.

(Foto: Pixabay)

 

Hva gjør dette med den mentale helsetilstanden din?

Det er særlig når vi venter på at noe skal skje, at vi blir veldig fokusert på tid og hvor lenge vi må vente. Dette fører igjen til at vi blir utålmodige og sinte. Det føles som tiden fungerer, som en barriere, som hindrer oss i få til det vi ønsker å oppnå. Venting kan således føre til en skjørere mental helsetilstand, siden vi hele tiden venter på at noe skal skje i framtiden. Konsekvensen blir derfor at vi ikke helt vet hvorfor vi står der og venter, og kaster bort tid, som ganske sikkert kunne vært brukt på andre og mer fornuftige ting.

Finnes det en vei ut av uføret?

Løsningen er selvsagt å være mer tålmodige og stresse mindre i hverdagen, eller kanskje gjøre mer av det den avdøde professoren Per Fugelli anbefalte. I tillegg er det viktig at vi lærer oss å bli mer tålmodige. Det første steget på veien er å anerkjenne når du er i ferd med å bli utålmodig. Da bør du spørre deg selv om forventningene dine er realistiske, og vurdere viktigheten av det du faktisk gjør. Det er lett å bli irritert i en trafikkork, men dette er uansett en situasjon du ikke får gjort så mye med. Du må derfor vente til denne bagatellen går over.

Tilfellet over er et utmerket eksempel på ting som er uunngåelige og vi alle må gjennom flere ganger i livet. Derfor lønner det seg å tenke positivt og bruke kreftene på ting som skal skje senere på dagen eller i løpet av uken. Kanskje venter familien og de du er glad i på deg hjemme? Hvis dette ikke fungerer, kan du alltids prøve å puste dypt inn og tenke over hvor heldig du er, som tross alt bor i et rikt og fredelig land som Norge.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse