Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Hvorfor online bookmakere er mer pålitelige

artikkelen fortsetter under annonsen

Tiden er forbi da man leverte sin innsats på den lokale puben eller hos en kommisjonær for Norsk Tipping. Nå er det nettet som gjelder, og det er mange aktører på markedet. De kjente og etablerte bookmakerne har vist at de er til å stole på, men hva med de mer perifere? Hvordan vet du at de holder det de lover hvis du betror dem med innsatsen din?

Det finnes noen holdepunkter for å sjekke påliteligheten hos en online bookmaker.

artikkelen fortsetter under annonsen

Behovet for pålitelighet i betting

I starten av  bettingens historie var det en lokal kar som organiserte innsatser og utbetalinger på puben.

Alle visste hvem vedkommende var, hvor han bodde og hvem han var i familie med.

Ikke minst visste de at han også var å finne på puben etter kampen.

Den lokale bookmakeren var selvfølgelig avhengig av at folk fant ham pålitelig. Hele virksomheten baserte seg på det. Han bygget på sitt renomme som en kar som var til å stole på.

Det er også det online bookmakere ønsker å gjøre. De må vise seg tilliten verdig for nye spillere.

Etablerte bettingselskaper

De kjente bettingselskapene har i årevis bygget opp tillit og troverdighet.

Det gjør de gjennom blant annet sponsing av sportsbegivenheter og tilstedeværelse gjennom annonsering. Vi kjenner alle de kjente frasene og slagordene i tv-reklamer som blant annet vises på TV3.

De har selvfølgelig også over tid vist sin pålitelighet når det gjelder utbetalinger i henhold til den oddsen de har gitt. Det gjør at spillere føler liten risiko ved å sette sine online innsatser hos dem.

Sjekk nettsiden grundig

Dersom du vil prøve en online bookmaker utenfor det etablerte sjiktet, bør du være litt oppmerksom. Det finnes dessverre råtne epler også i denne bransjen, som går utenfor radaren til etablerte kontrollorganer.

Noen steder er det veldig iøynefallende at noe er galt. Er nettsiden uryddig, full av skrivefeil, eller ser det ut som nettsiden er satt opp i hastverk, er det som regel best å styre unna.

Generøse lokketilbud?

Mange sider innen tipping og pengespill har velkomsttilbud for å flere til å registrere seg. Det er vanlig også hos seriøse bettingselskaper.

Men det finnes noen grenser. Dersom du loves prinsessa og halve kongeriket er det et stykke utenfor det en vanlig bookmaker har til rådighet.

Sammenlign med velkomsttilbud og betting odds fra andre bettingselskaper. Dersom tilbudet er langt bedre enn det andre tilbyr, kan det være smart å tenke seg ekstra om     .

Har de lisensene i orden?

Det europeiske markedet er strengt regulert. Selv om de norske myndighetene ikke har gått inn på noen lisensordning, er det strenge godkjenningsprosesser for å få godkjent bettingvirksomheter i EU-land.

Dersom virksomheten har lisens fra UK Gambling Commission eller MGA (Malta Gambling Authority) borger det for troverdighet, for da er det noen som har gått gjennom utbetalingsrutiner, nettsikkerhet og det som ellers er nødvendig for en operatør innen betting.

Det er også svært vanlig at de har en side som henviser personer med spilleproblemer til en sakkyndig instans.

Hvordan er utbetalingsrutinene?

Nå har ikke de internasjonale bettingselskapene mulighet til å utbetale til norske banker. Det har de norske myndighetene satt en stopper for. Derfor er det vanlig å bruke forskjellige e-wallets og onlineløsninger.

Men man kan godt sjekke hvilke banker i andre land som brukes for utbetalinger. Er de godkjent av etablerte finansinstitusjoner, er det et godt tegn.

Er denne bookmakeren anbefalt av andre?

Vet du om noen som har brukt tjenesten, og har funnet den tilfredsstillende, er det selvfølgelig et bra tegn Men ikke ta et hvilket som helst utsagn for gitt. En anbefaling i et tilfeldig nettforum kan være skrevet av selskapet selv.

Sjekk derfor anmeldelser og vurderinger på uavhengige sammenligningstjenester. Litt arbeid lønner seg framfor å sovne på sofaen.

Du kan også ta et utvidet google-søk. Dårlige erfaringer med en tjeneste, uansett bransje, kommer gjerne fram et eller annet sted på nettet.

Hvem samarbeider de med?

Si meg hvem du omgås, og jeg skal si deg hvem du er, lyder et norsk ordtak.

På nettsiden vil det gjerne vises til samarbeidspartnere av ulike slag. Noen ganger kan det være til useriøse selskaper. Det trekker ned dersom denne nettsiden på noen måte er assosiert med dem.

Anmeldere på etablerte bettingssider vil ofte fange     opp dette.

Velg en bookmaker du er trygg på

Generelt er det mange solide bettingselskaper. Det er derfor ingen grunn til å bruke tid på et nettsted du får dårlige vibber av.

Det beste er som regel å unngå dem. I motsatt fall bør man sjekke dem grundig før du oppgir personlig informasjon og setter inn penger.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse