Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Har du noen gang lurt på hva du ville gjort om du vant en stor jackpot?

artikkelen fortsetter under annonsen

De fleste som spiller på lotto, spilleautomater eller på casino har en drøm om en dag å vinne den store gevinsten, slik at du ikke trenger bekymre seg for penger mer.

Pengebekymringer plager de fleste av oss i hverdagen. Bekymre seg for å ha nok penger til regninger, det man trenger og det man har lyst på er noe vi alle kjenner til. De aller fleste har et inderlig ønske om økonomisk frihet og stabilitet. Det å vite at om noe skulle skje, så er man allikevel økonomisk sikret er en god følelse. Det som er så spennende når man oppnår å ha en slik økonomi er at man kan oppfylle sine drømmer. Ja, gjerne også de drømmene som kan være litt spesielle. Se bare på de jackpotvinnerne vi har funnet her.

artikkelen fortsetter under annonsen

Hva noen jackpotvinnere har gjort

John Kutey vant 28.7 millioner dollarav 319 millioner dollar i Jackpot. Kutey og hans kone Linda bestemte seg for å donere penger til å bygge en vannpark til ære for deres foreldre. De donerte 200.000 dollar for å få bygget Spray Park som ligger i Green Island New York.

81 år gamle Louise White startet et fond oppkalt etter sin favorittiskrem; The Rainbow Sherbert Trust. Hva var årsaken til det litt spesielle navnet? Jo, at hun at hun hadde kost seg med favorittisen sin på Stop’N’ Shop før hun kjøpte lotteribongen, som viste seg å være verdt 336,4 millioner dollar.

En annen lottovinner; Bob Erb, en kanadisk marihuanaaktivist vant 25 millioner dollar i 2012 i følge The Huffington Post. Han var på vei til sin fars begravelse i Calgary da han kjøpte loddet. Det var ikke den første lotteribongen han kjøpte i sitt liv. Han hadde nemlig kjøpt lotteribonger i hele 43 år. Han kan jo i praksis sluttet å jobbe, men det ønsket han ikke. Han jobber fortsatt, men donerer hele lønnen sin til The Food Bank, som gir ut mat til fattige. 1 million av gevinsten ble donert til “420 Days”, som er en årlig event som fokuserer på støtte til legalisering av marihuana.

Mange er veldig glad i å reise. En av de som har brukt premien til reiser er pubeieren Nigel Willetts. Han vant 1 million pund. Det første han gjorde var å ta alle 13 familiemedlemmer på tur til Florida. Siden dess har han vært i Mexico og Dubai …og har store planer om å reise til Las Vegas for å feire sin egen 50 års dag.

TV-show og drømmehjem

Så langt har det vært relativt normale ting vi har fortalt omher, men noen har selvfølgelig tatt den helt ut.

Jonathan Vargas var bare 19 år da han vant 35.3 millioner dollar i 2008. Han valgte å bruke deler av premien på å lage et TV-program om kvinnelige fribrytere, som siden ble kalt “Wrestlicious”. Det ble ikke mer enn en sesong… men Vargas jobber nå med ett nytt reality-konsept rundt hovedideen bak Wrestlicious ifølge CBS News.

Roger og Lara Griffith valgte å bruke betyde3lig andel av premien på drømmehuset sitt, da de vant 1.8 millioner pund. Huset kostet hele 670.000 pund. Resten av pengene ble brukt på en Porsche, to eiendommer til (som de har leid ut) og investeringer i aksjemarkedet. Robert oppfylte også sin store drøm om å spille inn en plate med sitt college-band. Innspillingen kostet “bare” 25.000 pund, men seks år senere vare hele gevinsten borte.

Hva bør man gjøre?

Selvfølgelig er det lov å oppfylle noen drømmer når man vinner den store jackpoten. Men det er også greit å tenke seg om når det kommer til bruken av pengene. Penger blir som kjent fort borte. Det er lett å tro at man har utømmelige konti, men kjøper man mye stort, blir det også fort tomt.

Det første man bør gjøre er å kvitte seg med alle gammel gjeld. Når det er gjort, bør man sørge for å investere smart. Søk gjerne hjelp av en god advokat, som kan hjelpe til å sette opp avtaler rundt blant annet arv og pengegaver. Skaff deg også en flink regnskapsfører som kan hjelpe til med å holde styr på bruken av pengene.

Lykke til i jakten!

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse