Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Migrene – Det er BLODIG alvor for hjernen din!

artikkelen fortsetter under annonsen

Hvordan får man migrene?
Og hvordan unngår du det?

Det er aldri fullt ut utredet hva som forårsaker migrene, og derfor er det heller ikke noe fasitsvar på hvordan man unngår det.

Hva er migrene?

Det er to typer migrene. Vanlig og Klassisk migrene. Følelsen er ganske lik. Klassisk migrene er en nedsettelse av blodgjennomstrømningen i bakre del av hjernen. Det brer seg etter hvert fremover i hjernebarken. Du vil da merke pulserende hodepine, på en eller begge sider av hodet. Det skyldes forandringer i blodårene utenfor hjernen. Hjernens blodgjennomstrømning øker mot slutten av og etter anfallet.

artikkelen fortsetter under annonsen

Hva er Aura?

Man vil forut for dette får et «varsel» som prikking, synsforstyrrelse, svimmelhet e.l. Man kaller dette et «Aura», på samme måten som diabetespasienter opplever «Føling», selv om symptomene er noe forskjellig. Vanlig migrene kommer uten «Aura», og fungerer medisinsk litt annnerledes.

Hvem får migrene?

1 av 5 opplever migrene i løpet av livet. 10% av oss er plaget av gjentatt migrene. Migrene begynner som regel i puberteten. Kvinner rammes dobbelt så ofte som menn. Mange får migrene i forbindelse med mensen. Det skyldes da fall i østrogennivået.
Noen få kan fortsette med daglige sysler og arbeid. De fleste blir overømfintlige for lyd og lys …og får en voldsom og pulserende hodepine, som varer i 5 til 72. De fleste føler også kvalme og får brekninger.

Kronisk Migrene

Vedvarende hodepine i minst 15 dager pr. måned i over tre måneder kalles for kronisk migrene. Et kraftig migreneanfall som varer over tre døgn betegnes status migrenosus.

Hvordan unngå migrene?

Kvinner som får migrene i sammenheng med menstruasjon, kan stabilisere østrogennivå ved å spise p-piller uten opphold. Derimot vil de fleste trenger smertestillende for å lette smertene. Kvinner som er mye plaget, rådes ofte til å ta minipillen fremfor p-piller, da det letter blodgjennomstrømningen når de tas sammen med paracetamol.

Skal man unngå migrene bør man se på hva som utløser anfallene. Ofte hjelper det med mindre stress, regelmessig og nok søvn og god mosjon.

Selve migreneanfallene behandles tradisjonelt med vanlige smertestillende legemidler og legemidler mot kvalme. Triptaner er en type legemidler som påvirker blodårene og hindrer utvidelsen av disse. Hos noen er de effektive, spesielt hvis de blir tatt tidlig under hodepineanfallet, men aldri mens man har «aura». Pasienter som som ikke blir bedre av vanlige smertestillende legemidler, rådes til å forsøkte et triptan-preparat.
– Pasienter som ikke har effekt av et triptan, kan forsøke et annet, sies det.

Når preparatene ikke virker?

Sannheten og realiteten for de fleste blir sterkere smertestillende. Paralgin Forte og Pinex Forte er ikke uvanlig. En del får også det sammen med det avregistrerte «forbudte» og svært vanedannende stoffet Somadril eller dets «onde tvilling» MioRelax.

Dengang Somadril var i vanlig salg, var over halvparten av pasienter innlagt på Norske private avrusings-klinikker ikke der for alkohol eller gateomsatt narkotika, men kombinasjonen Paralgin Forte og Somadril.

Pasienter med hyppige migreneanfall rådes til å forsøke forebyggende legemidler som tas fast for å forhindre nye anfall. Dette kan for eksempel være betablokkere, kandesartan, eller antiepeleptica / antidepressiva. Slike legemidler må da tas regelmessig over lengre tid, og under oppfølging fra nevrolog. Pasienter med langvarige migreneanfall og status migrenosus må ofte innlegges i sykehus.

Finnes det ingen alternativer?

Jo det gjør det. Som vi pleier å si:

Se bare her:

Du kan gjerne tro vi tuller, men dette er blodig alvor for hjernen din.

Nevroform fra Bioform er et Norskprodusert naturmiddel. Det er helt ufarlig, har ikke bivirkninger og er ikke vanedannende. Det du kan gjøre nå er å ringe: 77861866, sende en ePost til: salg@bioform.no eller klikke her for å komme til Bioform sin hjemmeside.

En migrenefri tilværelse koster kr. 69,- for første forsendelse, og deretter 220,- pr. gang. Hver fjerde boks spanderer Bioform på deg.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse