Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Angrende mor misbrukte rabattkort i dagligvarebutikken

artikkelen fortsetter under annonsen

Må betale dobbelt pris

Trondheim/Atlanta/eAvisa: Lars The Bill

Småbarnsmoren fant et rabattkort på gulvet i den lokale dagligvarebutikken. Hun forsøkte å dra kortet i kassen og levde godt på det som skulle vise seg å være kjedesjefens kundefordelskort i et halvt år. Nå er svindelen oppdaget, og rettsforliket er like oppsiktsvekkende som resten av historien.

29 år gamle Angel F. Banning fra Atlanta fikk seg en kraftig overraskelse i retten forleden. Juryen har nemlig bestemt at kvinnen i et helt år fremover må betale dobbel pris for de 10 mest kjøpte matvarene hun handler.

artikkelen fortsetter under annonsen

Fant kjedesjefens rabattkort på gulvet

Det hele begynte med at alenemoren så et kort med butikkens logo på gulvet mellom noen reoler. Hun fikk skjøvet disse til side og tok med seg kortet til kassa. Da tiden var kommet for å betale, tok hun kortet opp av lommen ogtrakk det i kassen.

– Sjokket mitt var like stort som betjeningens, når jeg oppdaget at prisen på dagens handlerunde var falt dramatisk, forteller hun.
Vel kommet hjem fikk hun sett på kassalappen og oppdaget at hver av de varene hun hadde handlet mest av var priset ned med 50 prosent av utsalgsprisen.


Det var i denne butikken i kjeden BnL at den skjebnesvangre kortbruken begynte.
(Foto: Kjedens hjemmesider)


Fortsatte å bruke kortet

– Fristelsen til rabatt ble så stor at jeg fortsatte å bruke kortet, innrømmer hun, og avviser samtidig at hun hadde noen bevisst ønske om å svindle eller lure butikken. – Jeg vet jo hvor små marginer dagligvarebransjen har og at selv en liten forbruker kan velte en stor kjede overende, men jeg klarte ikke å motstå kjøpesuget, sier hun

Den uheldige kjedesjefen ønsker å forbli anonym i saken. Han forteller allikevel at kjeden ennå ikke har klart hvilket tap den aktuelle forretningen har lidd som et resultat av kortmisbruket.


Den fortvilte kjedesjefen i samtale med sin advokat utenfor rettslokalene.
(Foto: Syverstad Media)

Ingen vinnere, bare tapere

– I denne saken er det bare tapere og ingen vinnere, kunne dommer Gordon A. Coons fortelle pressen, ved pressekonferansen straks etter at dommen var rettskraftig, og fortsetter: – Det viktigste nå er at denne saken blir gjort fyllest, og at begge parter mener dette er en rettferdig dom. Dette bør også gå ut som et varsel til andre forbrukere om å ikke la fristelsene ta overhånd.

Den dømte småbarnsmoren må nå belage seg på å gjøre innkjøp på mannens konto i lang tid fremover.
– Jeg lurer på om jeg skal forsøke hans kundekort, smiler hun forsiktig.

Butikksjefen i den aktuelle butikken har svart eAvisa på mail at han håper familien Banning nå gjør rett for seg, da dagligvarebutikken er helt avhengige av at hver kunde handler til en full og rettferdig pris.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse