Norges mest seriøse nyhetside

annonse

NAV bygger mottakssenter i Dubai til 6 milliarder kroner

artikkelen fortsetter under annonsen

«Unikt Skandinavisk samarbete», sier svensk kollega

Det er nå klart for at NAV begynner byggingen av sitt nye kontorbygg i Dubai. Hele kontoret og mottakssenteret er planlagt å ligge på det kunstige fastlandet «The Pearl» i bystaten. Hele prosjektet er kostnadsberegnet til 6 milliarder Norske kroner. Det er mye penger, men skal kompenseres med utleie til Svenske og Danske myndigheter.

Høsten 2020 skal altså NAVs nye mottakssenter i Dubai stå klart. Dette blir det dyreste NAV-kontor i historien, og skal betjene alt fra flyktninger, fastboende med Norsk statsborgerskap og folk som ønsker å flytte til Norge.

artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har en del Norske pensjonister som har funnet tilhold her nede, sier NAV-leder Carsten Backe-Gabrielsen på telefon fra Dubai: – Dette er et spennende prosjekt, hvor vi kan møte våre klienter ute og hjelpe dem der de bor.

For å styrke hjemmefølelsen og Nasjonal tilhørighet tilbys NAV-klienter ukentlige besøk ved Dubais innendørs alpinalegg. (Foto: Faksimile The New Yorker)

– Men er det ikke fryktelig dyrt dette da, Backe-Gabrielsen?

– Jo, kostnadsnivået her nede er høyt. Det er også derfor klienter, enten det nå er Norske statsborgere som er blitt arbeidsledige her nede eller pensjonister, eller andre nyter godt av en litt høyere sats enn ellers.

Backe-Gabrielsen har lite lyst til å komme inn på hvor mye det dreier seg om, men antyder at man snakker om 16G, eller 118.000,- kroner i måneden som minsteytelse. Han forteller imidlertid at dette ikke vil bli noen tydelig utgift, ettersom man til nå vet om 7 fastboende Norske statsborgere som kan bli aktuelle klienter. Alle disse er i fast jobb på en Norskeiet malingsfabrikk i nærheten. Man vet også om en Norsk pensjonist og hans Thailandske kone, som ikke har krav på Norske sosialytelser ennå.

– Men nå tenkte vi først og fremst på selve byggeplanene?

Backe-Gabrielsen vrir seg litt i stolen: – Jo, men det er sånn at man selv eier kontor og bygg her. Leie er ikke vanlig. Derimot regner vi med å leie ut til Svenske Sosialstyrelsen og Danske DAV. Vi har allerede en avtale med Sverige, som leier en etasje av oss for 10.000 Svenske korner i måneden, så her skal det ikke stå viljen!

Backe Gabrielsen i møte med Svenske og Danske kolleger (Backe-Gabrielsen i midten i lilla-blå shorts.)

Kollega Björn E. Fälder fra Svenska Socialstyrelsen er meget fornøyd med avtalen og kaller det hele for «et unikt skandinaviskt samarbete» i en epost til eAvisa.

Palle Carmen, direktør for DAV i Danmark sier de også vil vurdere et lignende samarbeid, dersom de får tilbudet.

– Ja pokker, Danmark har vi faen meg glemt, svarer Backe-Gabrielsen på spørsmål om Danmark også er med i prosjektet.

– Men er det sånn, Backe-Gabrielsen, at Norge skal stå for hele bygget når Danmark og Sverige skal være med på like fot??

– Nei! Det ville vært helt urimelig, svarer Carsten Back-Gabrielsen til slutt: – Svenske staten vil etter 3 års leie, ha bygget seg opp til en 40% eierandel av bygget. Vi kan jo ikke forvente at de skal betale månedsleie uten å få noe håndfast tilbake.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse