Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Nye ELbil-regler: Kollektivfelt – Nå bare for de med dokumentert dårlig tid

artikkelen fortsetter under annonsen

Nye innskjerpinger for EL-bilister i vente!

Skal du etter 1/1-2018 kjøre EL-bil i kollektivfelt, må du regne med å kunne dokumentere at du faktisk har dårlig tid. Uten å informere brukerne har Politi og Veivesen i dag implementert de nye trafikkreglene rundt EL-bilbruk. El-bilister som ikke kan dokumentere at de har dårlig nok tid til å måtte beyntte seg av kollektivfeltet, må regne med at en tjenestemann blir med på rutinen for å se at du virkelig hadde så dårlig tid som du påstod.

På veiestasjoner og kontrollplasser rundt de store byene i dag stod horder av Politi og Bilsakkyndige for å følge med EL-bilister som brukte kollektivfeltet på morgenrutinen. Denne ordningen skal gjennomføres til det nye forbudet er innarbeidet, og er ventet å vare frem til mai 2019. Tjenestemennene skal også hjelpe til der det helt klart er en tidsknipe. Til gjengjeld må El-bilisten måtte regne med å kjøre tjenestemannen tilbake til kontrollplass.

artikkelen fortsetter under annonsen
Sivilkledde kontrollører på vei ut til kontrollplass.

– Her vil det stå kriseteam og psykologer for de som på den ekstra turen har pådratt seg rekkeviddeangst, forteller Førstekonsulent Peter I. Meeter ved Statens Poltivesen i Bærum. Bærum er jo som kjent det stedet i Norge der fleste mennesker har råd til flere bilder, og derfor har EL-bil først og fremst for å komme seg utenom morgenrushet.

– Dette hørs jo helt vilt ut, Meeter. Man kan jo ikke forvente at EL-bilister skal skal forholde seg til et regelverk de ikke kjenner til?

– Javel!, svarer han myndig: – Vil du heller kjøre med skjøteledning kanskje! Nei, minn santen. Det vil du ikke, nei. Det var det jeg trodde.

– Men jeg ser dere står i sivil. Er det for å komme overraskende på eller for å skåne de som synes dette er litt rart og flaut? 

– Mange har jo veldig dårlig tid om morgenen da, svarer han: – Og vi vil jo gjerne hjelpe de som tenker på miljøet!

– Ja, der sier du noe. Mange mener jo at El-bil ikke er så miljøriktig?

Endelig får vi svar på, i alle fall noe av det vi spurte om: – Bensin må jo også lages. Den må lages av noe. Det er lettere med Diesel. Den kan jo graves rett opp av havet, og er dermed veldig miljøriktig, svarer han.

– Eh, Ja! Du er jo spesialist på dette med EL-bilbruk. Kan vi spørre deg noen flere spørsmål rundt dette?

– Det kan du si. Men nå vil jeg nok heller anbefale piggdekk der, svarer han skråsikkert.

– Okey. Det skjønte vi mindre av, men kan det være riktig at dere ikke skal informere om hvilke trafikkregler som faktisk endres?

– Nå er det jo mange produsenter og enda flere veier. Hvis vi tenker at det er en bil pr. vei er vi jo helt på jordet. Det kan jo aldri bli sånn i virkeligheten. Det er rett og slett utopi! Ønsketenkning! Vi må nok finne oss i å dele veien i noen år enda. Vi har gjort det med en gul stripe i midten, men i mange land bruker de hvit. Hvis man slipper syklistene til, synes jeg personlig hvit er helt ok.

– Javel… Men hva med trafikkreglene folk ikke kjenner til?

Han tenker seg om litt og svarer sindig: – Jeg synes ikke det er riktig av meg å utlevere mitt privatliv på denne måten. Inkontinens er jo en svært personlig ting. Jeg bruker de nødvendig hjelpemidler og føler meg trygg på det.

– Reglene! Meeter, Reglene!

– Ja!, svarer han: – Du får ha takk for intervjuet du også. Sånn er det med nye vennskap. De må pleies fra tid til annen, ellers blir de glemt.

Førstekonsulent Peter I. Meeter i møte med kolleger fra Bærum Politivesen.

 

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse