Norges mest seriøse nyhetside

annonse

NYE LOVER I 2018: Nå skal trafikksynderne få hjelp – Ikke STRAFF!

artikkelen fortsetter under annonsen

«Folk som kjører for fort er ikke kriminelle. Det har bare dårlig tid», sier Trafikksjef.

Som en del av regjeringens grønne skifte og oppmykning ovenfor narkomane og kriminelle, er nå turen kommet til trafikksynderne. Fra nyttår skal UP legges ned og trafikkovervåkningen overlates til Politi-distriktene. Som en del av denne omleggingen skal ikke lenger trafikkovertredelser straffes.

Nå skal det bli andre boller på veiene…

– Trafikksyndere… Folk som overtrår reglene i Veitrafikkloven skal ikke lenger regnes som kriminelle, forteller Trafikksjef i Statens Veivesen, Hans Willie: – Folk som kjører for fort ønsker ikke å bryte loven. De har bare for dårlig tid.

artikkelen fortsetter under annonsen

Det er flere i styre og stell som deler Willies syn, for nå skal ikke lenger disse sjåførene straffes. Omleggingen blir omfattende på flere vis:

Fartssyndere får hjemmehjelp

– Som en del av den nye linjen, skal nå altså fartsyndere tolkes dit at de mangler ro, tid og overskudd. De som er tatt flere ganger vil nå få hjelp til å takle hverdagen bedre. Det kan bli snakk om hjemmehjelp, barnehagehenting, avlastning på jobb og vanlige gjøremål, forteller Willie:
– Vi kan ikke ha stressede folk i trafikken. Derfor må vi hjelpe problemet og ikke personen.

Rusede får sjåfør og støtte til drosje

Her er situasjonen enklere. I pressemeldingen eAvisa har fått, står det kort at sjåfører som kjører i påvirket tilstand får drosje hjem dekket, og senere tilbud om fast sjåfør. Fungerer ikke det, vil man legge til rette for en løsning der disse får alkoholen brakt hjem, slik at man slippe å bruke bilen.

Andre lovbrudd i trafikken

For sjåfører som har gjort seg skyldig i større lovbrudd og forårsaket skade, vil det bli gitt kurs i trafikksikkerhet. Ved første gangs dom vil det bli gitt to uker på Bardøla eller Dr. Holms Hotell på Geilo, avhengig av alvorlighetsgrad. Her blir det avslapning og meditasjon, samt spa og omvisning i John Fredriksens gamle leilighet på Dr.Holms. For folk som bor lenger unna, blir fly og transport dekket.

– I svært alvorlige saker vurderer vi sydentur eller langtids opphold på Kanariøyene, forteller Willie: – Vi kommer også til å være synlig ute. Vi tar allerede i romjulen for oss de mest eksponerte guppene. Toyota-sjåfører og sjåfører som har vist aggresjon ovenfor syklister kommer allerede før nyttår til å få tilbud om hjelp og støtte.

Spesielt agressive Toyota-sjåfører vil allerede før nyttår få tilbud om hjelp og støtte.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse