Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Forskning: Kvinner som gjør ALT husarbeid er de lykkeligste

artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinner koser seg med husarbeid!

Nylig lanserte Statens Senter for Mellommenneskelige Relasjoner (SSMR) en rapport som viser at jenter som tar 100% ansvar for husstandens arbeidsoppgaver er lykkeligere enn kvinner som insisterer på at mannen også skal bidra. «Kvinner opplever i bunn og grunn husarbeid som deres oppgaver og trives best og ta alle oppgaver selv» sier sjefsforsker Geir-Magne Dokka.

Menn skal være menn
I følge undersøkelsen der 2918 norske kvinner er spurt mener 97% av disse at menn primært skal sørge for å tjene inn husbestandens inntekter, mens de selv anser at de er best egnet for å ha fullt ansvar for husarbeidet. «Ja, dette betyr at et klart flertall av norske kvinner ønsker å ta alt husarbeide selv, inkludert matlaging, barnestell og selvfølgelig rengjøring» sier sjefsforskeren.

artikkelen fortsetter under annonsen
Bilderesultat for woman washing toilet

Kvinner bør gjøre alt: Heidi Kvammerud fra Oslo mener hun blir lykkelig av å ta ansvar for alt husarbeide. «En skikkelig mann skal ikke vaske doer» sier hun mens hun smiler og er lykkelig.

Usexy at en mann vasker do
De samme kvinnene gjorde det også veldig klart at de oppfattet det som særdeles usexy at menn skulle vaske doer eller noe annet i huset for den saks skyld. Undersøkelsen viste at kvinner som gjennomfører alle husholdningsoppgaver på egenhånd er klart lykkeligere enn de kvinnene som har et merkverdig behov for at mennene skal bidra i huset med kvinneoppgavene.

«Av samtlige kvinner som er spurt er de fleste slitne av maset om likestilling og lik lønn for likt arbeid. De fleste kvinnene savnet tiden da de vasket, ammet og hadde middagen klar til mannen hjemkomst» avslutter den kjente forskeren.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse