Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Ulovlig programvare funnet i El-sykler

artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke bare de store, Tyske bilprodusentene som sliter med beskyldninger om ulovlig programvare i dieselbiler. Allerede nå går ryktene om ulovlig programvare i El-sykler. Ja, du leste riktig!

I følge Kranken-Huuser og KLEM: Dette er den ideelle og ærlige el-sykkel. (Foto: www.recumbents.com)

– Ingen må tro at vi registrerer avgasser her. Flatulens er en personlig ting, rødmer han og fortsetter; – Men bekymringen nå dreier seg rundt registrering av mulige andre helseproblemer, forteller Sjur Olav Kranken-Huuser, konstituert pedagogisk leder i Kongelig Landsforbund for El-syklende Medtrafikanter (KLEM)

artikkelen fortsetter under annonsen

KLEM deler potensiell medlemsskare i to:
De som kjøper sykkelshorts og litt for trang overdel sponset av utstyrsleverandører, de aldri kommet til å se en krone fra. Det er i følge Kranken-Huuser de som eier sykkel, som lett hadde vunnet Birken, om det ikke var for han med høyt hårfeste som sitter på toppen.
– Tapere!, freser Sjur Olav.

Overrasket
Han beskriver det selv som «djupt såra og vonbråten», da han fikk høre om den ulovlige programvaren.
– Dette er en skandale. Det går ikke an! En ting er å sette ulovlig programvare i biler for å jukse med utslippstall. Det kan jeg forstå. Men når man bevisst går inn for å tilsnike seg informasjon og helsestatus hos utspekulert konforme mennesker. Jeg har ikke engang lyst til å vite hvor de henter info om blodsukker, senkning og blodtrykk fra, bare for å tjene noen lusne kroner. Da blir jeg forbannet, skriker Sjur ut i ren affekt.

Ser det sånn ut under setet ditt? Da er det ingen grunn til bekymring. Det er de skjulte kablene som gjør skade.

Sitter i setet
– Så dette er en måte å tjene penger på?

– Selvfølgelig! Når man kjøper en El-sykkel, registrerer jo ny eier sykkelen i sykkelregisteret til et herværende sikkerhetsfirma. Her fremkommer både rammenummer og personalia, henholdsvis på sykkel og dernest på eier. Dette er sensitiv informasjon, vi er redd kan komme på aveie.

Programvaren mistenkes å hente sin informasjon fra sykkelsetet. Disse «rumpegrafsende hackerne», som Sjur kaller dem, får da bokstavelig talt tak i syklistens mest personlige…
– Ja, du kan tenke deg selv, avbryter han.

Forskjellige databaser
Utover rene helsemålinger, skal programvaren etter sigende registrere hvor ofte El-sykkelen er i bruk, hvor mye du faktisk gidder å sykle selv og en rekke andre parametre. Når man kjøper en El-sykkel, så skal man på bærekraftig sett la seg bære frem i trafikken. Elendig fysisk form er et signal om at man trenger litt ekstra drahjelp, og ikke noe tegn på noe som helst annet.

Det er slik Kranken-Huuser ser for seg at de jobber: – I mørke bakgater, langt unna alle sykkelfelt henter de ut personlig ulykke!, tordner han.

Javel.. Som betyr?
– At de som sykler så de svetter, vil få analysert matvanene sine av prøver hentet rett fra setet. Dårlige matvaner og dårlig matvaner, sykler jo som kjent som hånd i sykkelhanske. Tenk om disse setene henter utsondrung rett fra feses og denne forkastelige programvaren vil registerer… ja, det er forferdelig ekkelt! De havner jo uvitende rett i risikogruppen og rapporter vil bli sendt til fastleger og spesialister som håper å tjene seg fete på andres tap!

– Jeg har hørt om noen som blir spammet med forskjellige diett-forslag på epost, forteller han mens kroppen rister og tårene renner av pur medfølelse.
– Ja, det har ikke skjedd… men det kan skje. Ryktene vil ha det til at denne programvaren er så fintfølende at når du kommer til det punktetat du er så sliten og får får blodsmak i munnen finnes det sensorer i setet som registrerer blodtypen, sier han.

– Hva ser du som «worst case scenario»?, avslutter vi.
– Har du kjøpt blå sykkelbukser som farger av, kan du jo ende opp med en høyst ufortjent appanasje som ikke engang er din!

Få fantastisk casinobonus hos Casumo her!

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse