Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Partiveteran vil legge ned Arbeiderpartiet

artikkelen fortsetter under annonsen

Mener det er greit å gi seg mens man er på topp

En partiveteran eAvisa har snakket med tar til orde for å legge ned Arbeiderpartiet etter ekstraordinært årsmøte i går. Han mener det nå er blitt for mye tull og prat og skandaler etter skandalene med Støres millioner, Giskes flørting og uvennskap i partikontorene. Som aktiv følger av Prebz og Dennis mener han tiden nå er moden for å følge et godt eksempel og legge ned mens man fortsatt er på topp.

Partiveteran Walther Mandal (91) har vært medlem i partiet, uten å heve stemmen en gang, i hva han kaller en mannsalder. Mandal utvandret til Norge fra Bergen i 1952 (i følge ham selv) og har vært medlem av partiet siden jula 2008.
– Det var kaldt den jula, kan han fortelle: – Da hadde kampanje. Man skulle verve noen. Jeg hadde jo allerede vervet meg til Tysklandbrigaden. Jeg var over i Junaiten, og sjekket alt fra veskenappere til ferjebilletter. Det var tøft. Vi hadde alt for mye å spise, forteller han med innlevelse.

artikkelen fortsetter under annonsen

Mandal forteller vider om brødristeren han fikk i premie: – Jeg kjøpte den selv, forteller han: – Alltid hyggelig å ha noen å snakke med. Den var blå. Så gild og fin. Brød hadde vi ikke råd til den gangen, så barken gikk rett oppi. Også Quisling da. Man var ikke medlem av Bokklubbens barn uten risiko den sommeren.

– Du har kontaktet oss, fordi du mener tiden nå er moden for å legge ned Arbeiderpartiet?, forsøker vi.

– Det stemmer, min herre, kommanderer han nærmest: – Nå har de sparket Gerhardsen, antastet Gro og vingeklippet Bratteli. Sånn kan det ikke fortsette. Jeg synes hun var modig som sa fra. Flott jente! Jeg husker det som det var i går. I bare kortbuksene. Alle vi gutta på Etterstad hadde kortbukser. Det var mote i slikt.

– Synes du Giske har fått rettferdig behandling?, fortsetter vi.

– De skøt folk på festningen!, svarer han: – Ikke at han ikke hadde fortjent det, men han er jo bare en flørtepus da. Selv med lange bukser. Nå har de tatt Asbjørnsen og Moe. Det er bare kjerringer igjen nå. Det er snart ingen i sentralstyret. Jo, jeg mener det er tid for å legge ned nå. Akkurat som Prebz og Dennis. De synger flott, men går ned med flagget til topps. Det er bra det. Evig og tro til Dovre faller!

– Så det du egentlig sier er at Støre på grunn av sin formue ikke passer som leder, at Giske ikke fortjente utestengelsen fra sentralstyret, at Amundsen ble urettmessig presset ut av Stenseng og at Stenseng burde vært den som måtte gå …og at alt er satt i scene av Hadia Tajik, som en måte å rydde vekk arverekkefølgen foran eget kandidatur for å kuppe lederrollen i partiet?

– Ja! Legg ned stridsøksene! Fremad Kristi stridsmenn!, proklamerer Mandal så det runger ut i gangen.

– …og på bakgrunn av dette spillet synes du det er på tide og legge ned Det Norske Arbeiderparti?

– Ja, nok er nok! Det er greit å gi seg mens man er på topp, svarer han før hjelpepleieren triller han tilbake inn i hverdagsrommet.

Walther Mandal, rolig og majestetisk tilbake i hverdagsrommet.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse