Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Politiet stenger flere BADESTEDER til helgen

artikkelen fortsetter under annonsen

Flere kommuner har besluttet å stenge de mest populære badestedene

Grunnet kaoset som utartet seg forrige helg ved flere av de mest populære bade- og utfartsstedene rundt Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger har de respektive kommuner besluttet å stenge flere av de mest populære stedene.

– Når folk ikke kan oppføre seg, og parkerer på andre folks gressplen og det som verre er må vi ta grep, sier overkonstabel Geir Gladvoll ved Oslo Politikammer. Han varsler at de allerede fredag formiddag kommer til å stenge flere veier inn til Bygdøy, Ingierstrand Bad, Sognsvann og flere andre populære badesteder rundt byen.

artikkelen fortsetter under annonsen

– De som ikke er inne på området før klokken 12 på fredag, får snu og reise hjem, sier han kort; – Det er snakk om mer enn parkering det her. Vi må ta hensyn til de badendes sikkerhet, vannkvalitet og ikke mist hensynet til naturen og dyra som bor i den.

Bare midlertidig

– Vi må ha bærekraftig bading, sier byråd for Utfart, Rekreasjon og Dyrevelferd i Oslo: Helga Nath fra MGD; – Dette må folk se på som en midlertidig ordning. Vi kan ikke fortsette som nå. Neste sommer blir blant annet Sognsvann til naturområde, uten at vi dermed kan tillate fri ferdsel. Dyrelivet og miljøet tåler ikke slike topper i miljøbelastningen, så derfor ser vi det riktig å stoppe all ferdsel i dette sårbare habitatet i en periode på bare 25 år… hvorpå vi kommer til å tillate en forsøksvis begrenset ferdsel, på la oss si 50 til 75 personer i uken.

Gi ikke like greit forrige helg

– Vi måtte ty til stengning av veien ved flere strender rundt Trondheim by forrige helg, forteller politivakt Sivert Rænnabu ved Trøndelag Politidistrikt; – Det gikk greit, selv om vi måtte ta oss av et par hissige familiefedre som ikke forstod sitt eget beste. Det resulterte i litt kloring, lugging og klyping… men de betjentene det gjelder har fått en streng reprimande, lover han.

Venter flere stengte strender

– Det blir mye stengt, forteller byråd Nath; – Hvor det blir er for tidlig å si, men det må være rettferdighet i dette. Det er bedre at ingen får bade, enn at alle bare kan strømme til som ville horder. Vann er ikke et selvfølgelig gode.

Politioverkonstabel Gladvoll lover tydelig merking og strengt vakthold; – Vi vil ikke ha sånne tilstander som det har vært i Trondheim. Derfor stiller vi vel trent og forberedt på håndgemeng, advarer han til slutt.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse