Pølse i vaffel gjorde utslaget – Nå strømmer fintfolket til!
I helgen ble årets Skandinaviske utgave av restaurantbransjens «Bibel»; Guide Michelin presentert. De fremste i gastronomer og matkjendiser i hele Europa var samlet i Kjøbenhavn for å hylle norske, svenske og danske kolleger med deres nye stjerner i boken. Noen måtte gå skuffet hjem, men et stort positivt sjokk var det dog for norsk matkunst; pølsekiosken Go’Bua på enden av en sliten boligblokk i Øreveien i Moss stakk av med en stjerne i denne gastronomiens veibok.
– Det var som et sjokk men høyst fortjent, sier fast kunde Torstein, som tok jobben med å dra til Kjøbenhavn og mottok i helgen utmerkelsen på vegne av kiosken.
Fra Guide Michelin sin side bekrefter de utmerkelsen, og opplyser samtidig av det var i skarp konkurranse med kebab-stedet Balkan i Ski at Go’ Bua fikk sin stjerne.
– Nå ser vi hver morgen at fintfolket strømmer til her, forteller Torstein stolt og pakker frokosten inn i en dampende vaffel.
Og ganske riktig; Mens vi står der utenfor Go’ Bua triller det inn luksusbiler og ut stiger folk i høyhælte sko og lange kjoler.
– Dette er et helt genialt konsept, sier den velkledde damen; – Det er så retro og chique, ja nesten autentisk. Måten de har førpakket de små godteriposene helt ad hoc som i et kontrollert kaos …og hvordan pølsene bare legges helt tilfeldig oppå potetmosen er bare så dristig og grensesprengende. Det er så …konsept!
Hun og ektemannen opplyser å ha reist helt fra «Jeløen» som hun kaller det, for å komme frem til den lille kiosken. Andre kommer strømmende til langveis fra Sarpsborg og Oppegård.
«Det er en helt spesiell stemning her. Helheten, publikum, ambience og den umiskjennelige kvaliteten i alle ledd gjorde at vi bestemte oss for denne uortodokse anbefalingen. De har en annen lokal spesialitet: SoftIs, som også er helt himmelsk», skriver førstekontrollør Jean-Claudê Clystér i sin omtale av stedet.
Han fortsetter; «Vi skulle tatt denne beslutningen i 1992, da vi var her sist. Hadde de beholdt den liflige eimen av fermentering som lå i i luften dengang, hadde vi kunne gå rett på to stjerner», heter det i begrunnelsen.