Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Pølsekiosk i Moss fikk STJERNE i MICHELIN-GUIDEN

artikkelen fortsetter under annonsen

Pølse i vaffel gjorde utslaget – Nå strømmer fintfolket til!

I helgen ble årets Skandinaviske utgave av restaurantbransjens «Bibel»; Guide Michelin presentert. De fremste i gastronomer og matkjendiser i hele Europa var samlet i Kjøbenhavn for å hylle norske, svenske og danske kolleger med deres nye stjerner i boken. Noen måtte gå skuffet hjem, men et stort positivt sjokk var det dog for norsk matkunst; pølsekiosken Go’Bua på enden av en sliten boligblokk i Øreveien i Moss stakk av med en stjerne i denne gastronomiens veibok.

– Det var som et sjokk men høyst fortjent, sier fast kunde Torstein, som tok jobben med å dra til Kjøbenhavn og mottok i helgen utmerkelsen på vegne av kiosken.

artikkelen fortsetter under annonsen

Fra Guide Michelin sin side bekrefter de utmerkelsen, og opplyser samtidig av det var i skarp konkurranse med kebab-stedet Balkan i Ski at Go’ Bua fikk sin stjerne.

– Nå ser vi hver morgen at fintfolket strømmer til her, forteller Torstein stolt og pakker frokosten inn i en dampende vaffel.

Og ganske riktig;  Mens vi står der utenfor Go’ Bua triller det inn luksusbiler og ut stiger folk i høyhælte sko og lange kjoler.

– Dette er et helt genialt konsept, sier den velkledde damen; – Det er så retro og chique, ja nesten autentisk. Måten de har førpakket de små godteriposene helt ad hoc som i et kontrollert kaos …og hvordan pølsene bare legges helt tilfeldig oppå potetmosen er bare så dristig og grensesprengende. Det er så …konsept!

Bilderesultat for man eating hotdog funny
Alle kommer nå til Moss: Filmstjerner, rockestjerner og advokater flokker seg nå rundt den populære pølsekiosken etter all oppmerksomheten.

Hun og ektemannen opplyser å ha reist helt fra «Jeløen» som hun kaller det, for å komme frem til den lille kiosken. Andre kommer strømmende til langveis fra Sarpsborg og Oppegård.

«Det er en helt spesiell stemning her. Helheten, publikum, ambience og den umiskjennelige kvaliteten i alle ledd gjorde at vi bestemte oss for denne uortodokse anbefalingen. De har en annen lokal spesialitet: SoftIs, som også er helt himmelsk», skriver førstekontrollør Jean-Claudê Clystér i sin omtale av stedet.
Han fortsetter; «Vi skulle tatt denne beslutningen i 1992, da vi var her sist. Hadde de beholdt den liflige eimen av fermentering som lå i i luften dengang, hadde vi kunne gå rett på to stjerner», heter det i begrunnelsen.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse