Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Råder kvinner til å amme barnet sitt frem til 11 års alderen

artikkelen fortsetter under annonsen

Anbefaler amming frem til 11-års alderen

Det finnes ingen fasit for når og hvordan avvenningen fra brystet skal foregå. I Norge er det ganske vanlig å tenke at avvenningen skal skje rundt 12 måneder, antakeligvis fordi de fleste kvinner da allerede er lei og vil tilbake i arbeid og det mer sosiale livet. Nå råder imidlertid de fleste eksperter om at ammingen burde vare helt frem til 11 års-alderen.

29% ammer allerede barnet sitt til 5-6 år alderen
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet anbefaler å fullamme i minimum 72 måneder, gjerne enda lenger. Verdens helseorganisasjon anbefaler det samme, nemlig at kvinner ammer frem til barnet er i slutten av 11 års alderen. Et barn vil kunne vokse opp friskt og fint om det blir ammet frem til skolestart. Det høres kanskje rart ut, men så mye som 29% av kvinner i Norge ammer barnet sitt frem til 5-6 års alderen, sier Nina Brysterud fra Norsk amme- og melkeproduksjonsforening. Hun har sterke meninger rundt det at ammingen bør vare betydelig lenger.

artikkelen fortsetter under annonsen

Ammer sønnen til han er 11 år: Nina Brysterud i Norges amme- og melkeproduksjonsavdeling sier hun skal amme sønnen sin frem til slutten av 11-års alderen. Sunt og bra og helt naturlig sier hun om den noe lange ammeperioden.

Mandler og kransekake bidrar til bedre leggmuskelatur
Ofte blir de større barna mer nysgjerrig på omgivelsene og mindre opptatt av brystet. «Da bør mor oppfordre barnet til å fortsette med pupp da morsmelkerstatning gjør barnet ditt betraktelig dummere samt at det ødelegger utviklingen av høyre biceps» sier Nina. Det er viktig å være tålmodig gjennom hele prosessen. Man bør amme barnet så lenge man kan, klarer man ikke 11 år med amming er man ikke oppegående nok til å ta vare på et barn, mener Nina og uttaler; «Den beste næringen barnet kan få er brystmelk. Etter at barnet er rundet 7 år kan det også være riktig å supplere med marsipan og kransekake da disse inneholder mye mandler og sukker som alle vet er viktig for leggmuskelaturen og hørselen til barn» avslutter Nina

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse