Norges mest seriøse nyhetside

annonse

Ble ikke ferdig til Stortingsvalget – Krever omvalg

artikkelen fortsetter under annonsen

NPP krever nytt Sortingsvalg

Sentrumsalternativet Norges Populistiske Parti rakk ikke å få til alle de 5000 signaturene kreves før man sender et politisk parti til registrering i Partiregisteret ved Registerenheten i Brønnøysund.
– Vi hadde alle papirer klare på onsdag, forklarer partiformann Turid Skogen i NPP: – her er det Brønnøysund som somler. Dette er byråkrati på sitt værste. Hadde Registerenheten ligget på Sognsvann, hadde vi kunne stikki bort med papirene og vi hadde vært klar til valget.

Bildet er ikke av Turid Skogen, men et fritt pressebilde av den Franske politikeren Michele Alliot-Marie, og kun ment som et illustrasjonsfoto på en engasjert politiker.

– Vi behøver ingen valgkamp. Hadde folk bare kjent partiprogrammet, sier frøken Skogen, ville de garantert stemt på oss.

artikkelen fortsetter under annonsen

Ingenting overrasker oss ved valget høsten 2017, men valgløftene til Skogen & co er mildt sagt spektakulære. Listen er lang, men vi tør nevne noen av de mindre kontroversielle:

Borgerlønn til alle
Forutsatt at du ikke er født i Norge, mener partiet at du skal ha krav på borgerlønn tilsvarende 10G (Statens grunnbeløp for trygdeytelser)

Ulven skal få leve
Derimot mener partiet at ulven må venne seg til å beite på inngjerdet område i ordnede former.

Skolemelken skal vekk
Derimot ser partiet for seg at private aktører skal etter elevenes ønsker ivareta skolematen. Man ser for seg spennende anbudsrunder mellom blant andre KFC, McDonalds, Burger King og lokale aktører som f.eks. Nye Nye Nye Dennis Döner & Kebab House.

TaxFree-ordningen skal få bestå
Partiet mener at det blir mer rettferdig om ordningen også får omfatte fly- og båt-reiser til og fra utland. Partiet mener videre at ordningen ikke kan omfatte Pilegrimsreiser og Togtrafikk, da alkohol ikke er forenlig med det de kaller “pilegrimsaktivitet” og at røyking ikke er lov på tog.

Lavere priser på drivstoff
NPP mener at makspris på drivstoff bør være kr. 6,- pr. liter, men at Hafslund bør få kunne belaste også kjøretøy med forbrenningsmotor med el-transportutgifter.

TT-kortordningen skal avvikles
Partiet mener at de som kan sykle bør sykle. Derfor vi funksjonshemmede få tildelt el-sykkel, og blinde få sine utstyrt med sidevogn til førerhund. De som har en yngre førerhund får sele, slik at hunden kan løpe fritt. Psykisk syke får plass til samtaleterapeut med intercom i sidevognen.

Elbil skal fortsatt få kjøre i kollektivfelt
Derimot skal ikke el-bilister får kjøre i fossilbrenselfeltet. Når alle til slutt har el-bil, vil partiet åpne de andre feltene for andre alternative drivstoff som f.eks. Anriket Uran 238, Thorium, Treknott, Metangass og Hydrogen.

Sidemål skal fortsette
Derimot mener partiet at Norge er et for lite land til å ha tre offisielle skriftspråk. Derfor vil partiet at samisk og nynorsk skal bort som obligatoriske fag i grunnskolen, og at man i stedet introduserer dialektundervisning i samtige lokale målformer av Trøndersk, Østfoldsk osv.

Dette er bare et utdrag av partiets program. Vi venter i spenning på hva Skogen & co nå vil foreta seg, nå som stortinget allerede er åpnet med en ny regjering i spissen.

annonser:

Husglede.no

Husglede er en nettside om hjem, hage og mat.

Smakelig.no

Vi hjelper deg i jakten på det gode liv

Levana.no

Kvinnemagasin på nett mote, helse og opplevelser

Luksusferie.no

Ferie på sitt beste Finn din neste destinasjon her

annonse

annonse